Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

MasterCard SecureCode och Verified by Visa

MasterCard SecureCode respektive Verified by Visa är en kostnadsfri tjänst som innebär att du identifierar dig med ett lösenord i samband med att du använder ditt kort på internet.

Lösningen har utvecklats av MasterCard och Visa och är en global standard. Du som har ett MasterCard-kort ansluter ditt kort till MasterCard SecureCode och du som har ett Visa-kort ansluter ditt kort till Verified by Visa. Två olika namn för samma lösning.

Så här fungerar tjänsten

För att kunna ansluta ditt kort till tjänsten måste du har tillgång till internetbanken privat med säkerhetsdosa/Mobilt BankID. Tjänsten kan i nuläget anslutas till produkterna Bankkort MasterCard, Bankkort Visa, Bankkort Visa 2, Bankkort Visa Mer och samtliga av bankens betal- och kreditkort utgivna av EnterCard. Bankkort Business kan anslutas om du har enskild firma och är ansluten till internetbanken företag. För närvarande omfattas inte produkterna American Express och Swedbank Visa Business Card.

När du är inloggad med säkerhetsdosa/Mobilt BankID i internetbanken privat väljer du en hälsningsfras och ett lösenord som du vill använda i samband med att du handlar. Regler för hur dessa ska vara utformade finner du på anslutningssidorna i internetbanken.

Så snart du anslutit ditt kort till tjänsten kan du börja använda ditt lösenord i samband med köp på internet hos anslutna butiker. Titta på butikens hemsida efter loggorna för MasterCard SecureCode respektive Verified by Visa för att se om butiken är ansluten. Vill du veta mer om tjänsten kan du läsa de frågor och svar som vi sammanställt. En länk till dessa finns till höger på denna sida.

Råd och tips

- Titta gärna på vår demo som visar hur det går till att använda tjänsten i samband med köp. En länk till demon hittar du till höger på denna sida.
- Läs gärna igenom Frågor och svar
- Om du har ett bankkort från Swedbank rekommenderar vi att du ansluter ditt kort även till e-kort. Då kan du använda e-kort och känna dig trygg även när du handlar i butiker som inte kan erbjuda MasterCard SecureCode respektive Verified by Visa

Mer information

Har du frågor om tjänsten är du alltid välkommen att komma in till oss på kontoret eller att ringa telefonbanken personlig service på telefonnummer 0771-22 11 22.

Så här skaffar du tjänsten

- Logga in med säkerhetsdosa/Mobilt BankID till internetbanken och beställ här

eller
- Gå till Beställ tjänster eller Kortöversikt
- Välj Anslut/byt lösenord/administrera kort till MasterCard SecureCode/Verified by Visa

Pris

Tjänsten kostar dig inget extra utan ingår i den ordinarie årsavgiften för ditt bankkort samt betal- och kreditkort

Stäng Skriv ut