Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Rivstart 2018

Följ finalen live 7 februari klockan 16.00

Vem vinner 500 000 kr? Den 7 februari är det dags för final av entreprenörstävlingen Swedbank rivstart 2018. Följ eventet live från 16.00 när 2,5 miljoner kronor ska fördelas på de 10 finalisterna. Ta del av deras affärsidéer, lyssna på inspirerande samtal med jurymedlemmarna om hållbarhet, företagande och entreprenörsskap. Följ eventet här på sidan via youtube eller på Swedbank Sveriges facebook-sida. Låt dig inspireras!  

Upp till en halv miljon kronor i rivstartsbidrag

  • Plats 1: 500 000 kronor
  • Plats 2: 350 000 kronor
  • Plats 3: 250 000 kronor
  • Plats 4–10: 200 000 kronor var

Möt finalisterna 

Här presenterar vi 2018 års 10 finalister inom kort.

Möt vår jury

Elena Malakhatka, doktorand KTH och grundare av VR_Sci Fest

Elena Malakhatka bedriver sin forskning i KTH Live-in-Lab, en innovationsplattform för forskning och utveckling med fokus på lösningar för byggnader och Cleantech. Inom ramen för hennes forskning undersöker Elena även VR/AR-applikationer för byggnadsmiljöer.

Foro: Elena Malakhatka

Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village och Järvaveckan

Ahmed Abdirahman arbetar även som näringspolitisk expert med integrationsfrågor på Stockholms handelskammare och har tidigare arbetat för Interpeace, en internationell fredsbyggande organisation. Han utsågs 2018 till Framtida Ledare av Chef, Årets Samhällsbyggare av Veckans Affärer och var Göran Tunhammar-pristagare samt utsågs bland annat till Årets Opinionsbildare av Dagens Opinion under 2017.

Foto: Ahmed Abdirahman

Karin Bodin, koncern-VD Polarbrödsgruppen

Karin Bodin är tillsammans med sin syster Anna Borgeryd huvudägare och femte generationens familjeföretagare. Karin har de senaste åren bl.a. tilldelats Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv och IWEC, ett internationellt entreprenörskapspris för kvinnor samt fått utmärkelsen Hållbart ledarskap av Näringslivets miljöchefer.

Foro: Karin Bodin

Helena Samsioe, VD och grundare av Globhe Drones samt vinnare av Swedbank rivstart 2017

Helena Samsioe grundade 2015 Globhe Drones, ett drönartjänsteföretag som flyger mediciner till otillgängliga områden i södra Afrika och samlar in information med hjälp av drönare efter naturkatastrofer. Rankad som Europe's Top 50 Women in Tech av Forbes. Även rankad som topp 100 bland unga företagsledare i Sverige, vunnit Di Digitals ”Female founder of the Year” och omnämnts som ”Drone Queen” av BBC.

Foro: Helena Globhe

Pelle Almqvist, sångare i The Hives

Pelle Almqvist har släppt sex album med garagerockbandet The Hives. Bandet har vunnit sex Grammis och utsetts till både Årets grupp på P3 Guld och Årets företagare i Fagersta. Pelle Almqvist har även varit värd för Musikhjälpen, P3 Guld och för Sommar i P1.

Foro: Pelle Almqvist

Ishtar Touailat, serieentreprenör och innovationschef Tieto

Ishtar Touailat har bl.a. grundat Startup Bootcamp, Women in Business Accelerate och nu senast Futuristas. Futuristas är ett techprogram med fokus på framtida teknologier för kvinnor. Hon har utsetts till Supertalang, en av näringslivets mäktigaste kvinnor och Framtidens kvinnliga ledare.

Foro: Ishtar Touliat

Andra Farhad, aktieentreprenör

Andra Farhad började handla med aktier när hon var 16 år och med sin plattform Börshajen erbjuder hon nu andra människor gratiskurser om investeringar och aktieaffärer. Organisationen Företagarna rankar henne som en av landets mest lovande unga företagare och hon är med på Veckans Affärers lista över Supertalanger.

Foro: Andra Farhad

Pär Svärdson, grundare av Apotea och Adlibris

Pär Svärdson grundade 1997 Adlibris och 2012 startade han Apotea som är Sveriges första renodlade nätapotek. Han blev i våras utsedd till Årets företagare av tidningen Dagens industri och vann SvD Affärsbragd 2017.

Foto: Pär Svärdson

Birgitte Bonnesen, VD Swedbank (juryns ordförande)

Birgitte Bonnesen är född och uppvuxen i en småföretagarfamilj, och Swedbank har idag förmånen att ha hälften av alla Sveriges företag som kunder. Birgitte vet – både på ett personligt och på ett affärsmässigt plan – villkoren för att driva företag.

Foto: Birgitte Bonnesen

Möt tre vinnare av Swedbank rivstart 2017

Helena Samsioe

GLOBHE DRONES

Anders Lindqvist

Swedish Hydro Solutions

Sofia Nordell

Mitt Käk

Tips på vägen

Förenkla din vardag som entreprenör

Förverkliga din affärsidé, pitcha rätt och skala upp din verksamhet.

Bli företagskund

Oavsett om ditt företag är nytt eller etablerat hjälper vi dig att utveckla er verksamhet.
 

Våra företagspaket

Bokför, Plus eller Bas, vilket paket passar ditt företag bäst? 

Att vara hållbar kan löna sig

Flera studier visar att företag med ett syfte utöver att tjäna pengar tenderar att ha högre lönsamhet, lojalare kunder och nöjdare medarbetare.

Hitta kapital

Våga starta eget

Hantera motgångar