Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här
Euro

Så påverkas du av EU-regelverket, del 2

Från den 9 juni 2016 trädde EU:s nya regelverk för kortmarknaden i kraft. Här kan du läsa vår sammanfattning av de nya delarna och vad det innebär för dig som kund.

Nytt från den 9 juni

  • Kortförmedlingsavgifterna (interchange fees) och varumärkesavgifterna(scheme fees) som är delar av kostnaderna för att hantera korttransaktionerredovisas som en del av kortinlösenavtalet. Redovisningen finns i vår webbtjänst Babs Access.
  • I samband med att de nya delarna i regelverket träder i kraft kommer även Allmänna Villkor för ditt kortinlösenavtal att uppdateras. Ny version blir tillgänglig i Babs Access.
  • Den så kallade Honor all cards regeln för kort utgivna inom EU lättas upp.

Vad innebär det här för dig?

  • Serviceavgiftsaviseringen och informationen i Babs Access kommer att se något annorlunda ut då nya och förändrade korttyper har skapats för ökad detaljredovisning. Information om dessa hittar du i Babs Access under fliken avtalsuppgifter/villkor och föreskrifter.
  • Vi inför även förbättringar avseende informationen om kortförmedlings- och varumärkesavgifter som är en del av den avtalade serviceavgiften i ditt kortinlösenavtal. Informationen hittar du i Babs Access under fliken avtalsuppgifter/villkor och föreskrifter.
  • Du har nu enligt lag möjlighet att via ett särskilt tilläggsavtal välja bort acceptans av vissa typer av kort i din butik. Babs kommer dock inte att tekniskt kunna kontrollera om du valt bort en viss typ av kort.


Frågor och svar

På vår sida med frågor och svar för kortinlösen finns nu ett nytt kapitel gällande EU-regleringen. Läs mer i Frågor och svar. Du kan också kontakta Babs kundservice om du har frågor.

Läs tidigare artikel Så påverkas kortmarknaden av nya EU-regelverket 2015-12-09

Stäng Skriv ut