Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank
Här är vinnarna i Swedbank rivstart

 

Ni gjorde det riktigt svårt för oss. Bidragen var ännu fler och ännu bättre än vi ens kunnat drömma om. Men till slut lyckades juryn enas om tio vinnare: NWE, Swedish Hydro Solutions, Epishine, HealthAlgae Sweden, GLOBHE DRONES, FlyPulse, POOW Applications, SÅNI Innovation, Cellevate och Worldish. Stort grattis till er - och tack till alla er andra som bidragit med idéer!

Tävlingen för landets alla världsförbättrare

Tävlingen för landets alla världsförbättrare

I Swedbank rivstart letade vi efter idéer med både affärspotential och förmåga att göra världen lite bättre. Under tre månaders tid tog vi emot hela 4 321 bidrag, varav tjugo fick pitcha sina idéer inför juryn under finaldagen den 15 september. De tio vinnarna belönades med varsitt startbidrag på 250 000 kronor och ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra idén.

Grattis till alla vinnare!

Grattis till alla vinnare!

De tio vinnande affärsidéerna spänner över allt från digitala översättningsverktyg till hälsosamma alger. Låt oss presentera våra världsförbättrare - det ska bli spännande att följa er!

SÅNI Innovation - vinnare Swedbank rivstart

SÅNI Innovation

Sofia Nordell

SÅNI i Sundsvall har skapat en app som får ungdomar att äta sin skolmat, minskar svinnet och sopkostnaderna samt ökar bruttovinsten. Bra för skolorna, eleverna, restauratörerna, producenterna – och för miljön.

Swedish Hydro Solutions - vinnare Swedbank rivstart

Swedish Hydro Solutions

Jakob Sjöberg, Ingrid Lindqvist, Anders Lindqvist

Swedish Hydro Solutions i Alingsås erbjuder hållbara vattenreningslösningar för industri-, bygg- och entreprenadbranschen. Tekniken har visat både hög säkerhet för miljön och effektiva reningsresultat.

Epishine - vinnare Swedbank rivstart

Epishine

Emma Woxlin

Epishine i Norrköping har utvecklat en metod för att tillverka solceller på ett resurseffektivt, billigt och skalbart sätt. Vilket möjliggör trådlös energiförsörjning till sensorer för den växande Internet of Things-marknaden. Potentialen för storskalig produktion öppnar också möjligheten att erbjuda ren elektricitet till människor som tidigare inte har haft råd.

NWE - vinnare Swedbank rivstart

NWE

Martin Engman, Thomas Stenberg, Eric Lindgren

NWE i Forsa har skapat en metod för robust kvalitetssäkring av svetsförband. Den möjliggör bättre nyttjande av höghållfast stål och sänker produktionskostnaderna. Vilket kan bidra till att Sverige behåller sin ledande position inom fordons och verkstadsindustrin.

FlyPulse - vinnare Swedbank rivstart

FlyPulse

Sebastian Wallman, Jan Björn

FlyPulse i Trollhättan har skapat ett drönarsystem för transport av hjärtstartare till svårtillgängliga områden, dit dagens utryckningsfordon kan ha väldigt svårt hinna fram i tid. Att få hjärtstartarna på plats i tid kan kraftigt förbättra chanserna för överlevnad hos hjärtstoppspatienter.

Worldish - vinnare Swedbank rivstart

Worldish

Oskar Aagaard Fransson, Naveen Sasidharan, Abhishek Jacob Chethikatt

Worldish i Linköping har utvecklat det digitala översättningsverktyget Helen, som överbryggar språkbarriärer mellan patienter och personal inom sjukvården. Appen möjliggör en snabbare tillgång till vård för patienterna – och en bättre arbetssituation för vårdpersonalen.

HealthAlgae - vinnare Swedbank rivstart

HealthAlgae Sweden

Marcus Nyberg

HealthAlgae Sweden i Uppsala har utvecklat en ny metod för att odla hälsosamma ätbara alger, med en sluten, steril och helt inomhus-baserad process. Produktionen använder förnybar energi, och mindre vatten än vad som används i konventionellt jordbruk.

POOW Applications - vinnare Swedbank rivstart

POOW Applications

Björn Cronzell

POOW Applications i Malmö har med appen The Food Hero skapat ett interaktivt och roligt verktyg för att hjälpa barn som lider av ätsvårigheter. För både föräldrar och sjukvård som vill hjälpa barn att börja äta.

GLOBHE DRONES - vinnare Swedbank rivstart

GLOBHE DRONES

Helena Samsioe

GLOBHE DRONES i Stockholm är ett drönarföretag som erbjuder effektivare kartläggning, godstransporter, datainsamling, film och fotografering. Särskilt fokus har man på utsatta områden med besvärlig infrastruktur – där man bland annat erbjuder wifi när infrastrukturen ligger nere.

Cellevate - vinnare Swedbank rivstart

Cellevate

Albin Jakobsson, Maximilian Ottosson

Cellevate i Lund skapar med unik nanoteknologi nya modeller för läkemedelsutveckling, med potential att strömlinjeforma sättet läkemedel utformas på. Vilket bidrar till en både billigare och snabbare läkemedelsutveckling – och färre djurförsök.

Vad säger vinnarna?

Vad säger vinnarna?

Se film

Så säger juryn

Så säger juryn

Birgitte Bonnesen

Se film

Jan Eliasson

Se film

Caroline Walerud

Se film

Johan Rockström

Se film

Stäng Skriv ut