Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank

"Vi vet hur mycket nyföretagande betyder för samhället"

"Vi vet hur mycket nyföretagande betyder för samhället"

Birgitte Bonnesen, VD Swedbank

Möt juryn

Möt juryn

Vilka affärsidéer som vinner en rivstart avgörs av vår jury. Den består av nio mycket kompetenta och erfarna personer som kommer att skärskåda idéerna – var och en från sin synvinkel.

 • Rivstart - profilbild - Jan Eliasson

  Jan Eliasson

  Diplomat och f.d. utrikesminister
  Jan Eliasson är diplomat och politiker (S). Han var ordförande i FN:s generalförsamling 2005–2006 och Sveriges utrikesminister 2006. Han var också vice generalsekreterare för FN 2012–2016.

 • Rivstart - profilbild - Caroline Walerud

  Caroline Walerud

  Grundare Volumental
  Caroline Walerud är partner i Walerud Ventures. Hon var även med och grundade Volumental, ett av den svenska techscenens mest omskrivna bolag, där hon numera är arbetande styrelseordförande.

 • Rivstart - profilbild - Ashpournouri

  Ash Pournouri

  Entreprenör och manager
  Ash Pournouri är musikmanager och låtskrivare. Han äger skivbolaget PRMD och bokningsagenturen At Night Management. Pournouri har studerat juridik, drivit restauranger och barer i Norge och varit Aviciis manager. Han har även drivit flera IT-projekt.

 • Rivstart - profilbild - Johan

  Johan Rockström

  Chef Stockholm Resiliance Center
  Johan Rockström är professor vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resiliance Centre. Han är en internationellt erkänd forskare som utifrån dagens snabba globala förändringar driver fram utvecklingen av nya strukturer för den mänskliga utvecklingens gränser på jorden.

 • Rivstart - profilbild - Linda

  Aurore Belfrage

  Grundare Wrapp
  Aurore Belfrage är en svensk entreprenör, uppvuxen i London och Riyadh. Hon är medgrundare av Wrapp.

 • Rivstart - profilbild - Sara

  Sara Wimmercranz

  Grundare Backing Minds
  Sara Wimmercranz är entreprenör och riskkapitalist. Hon är grundare av Footway och founding partner i riskkapitalbolaget Backing Minds.

 • Rivstart - profilbild - Richard Båge

  Richard Båge

  Entreprenör och investerare
  Richard Båge är en av grundarna och ägarna av Insplanet och Mediaplanet, och delägare i bland annat Storytel. Richard deltog som en av ”drakarna” i SVT-produktionen Draknästet. Han vann Swedbank och Sparbankernas stora företagarpris 2008.

 • Rivstart - profilbild - Mats Lundqvist

  Mats Lundqvist

  Föreståndare Chalmers
  Mats Lundqvist är biträdande professor i entreprenörskap. Han är föreståndare för Chalmers entreprenörskola och ansvarig för masterprogrammet Entrepreneurship and Business Design.

 • Rivstart - profilbild - Birgitte Bonnesen

  Birgitte Bonnesen

  Birgitte Bonnesen, juryns ordförande och Swedbanks VD, är född och uppvuxen i en företagarfamilj. Birgitte vet villkoren för att driva företag, både på ett personligt och på ett affärsmässigt plan, och leder en bank som idag har förmånen att ha hälften av alla Sveriges företag som kunder.

Tävla om en rivstart!

Man

Tävla om en rivstart!

Man

Det kan löna sig att vara idealist

Det kan löna sig att vara idealist

Vill du har mer inspiration?

Vill du har mer inspiration?

Stäng Skriv ut