Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank
Rivstart logotype

Tävla om en rivstart

Har du en affärsidé som kan göra världen lite bättre? Då är du klar med den viktigaste delen – det som återstår är bara att berätta om idén för oss. Fyll i all information i fälten här nedanför, så komplett som möjligt. Ju bättre du beskriver din idé, desto större är chansen att ditt bidrag blir ett av de tio som vinner en rivstart på 250 000 kronor. Lycka till!

Anmäl dig här

Så här går tävlingen till

Ett
Du deltar i tävlingen genom att fylla i och skicka in tävlingsformuläret ovan.
Två 
Tävlingen vänder sig till dig som har en ny idé och vill starta företag eller vidareutveckla en affärsidé i ett befintligt företag med säte i Sverige. För att delta i tävlingen ska du ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige. Som tävlande måste du också uppfylla kraven för att bli kund i banken. Tävlingsperioden är den 1 juni - 31 augusti 2017.
Tre

När tävlingsperioden gått ut sker en screening av tävlingsbidragen och ett antal finalister väljs ut. Screeningarbetet genomförs av sakkunniga och experter från Swedbank, Stockholms Universitet, Chalmers och Nyföretagarcentrum med kompetens inom innovation, nyföretagande, miljö och hållbarhet, entreprenörskap och start-up/tech. Inskickade affärsidéer kommer att bedömas utifrån följande kriterier; affärsidén löser ett problem, affärsidén bidrar till en positiv förändring, affärsidén har potential att bygga ett lönsamt företag. Idén ska beskrivas så det framgår på vilket sätt den kan bidra till att lösa samhällsproblem eller på annat sätt kan förbättra människors liv.

Två
De utvalda finalisterna kontaktas av Swedbank senast den 8 september 2017 via kontaktuppgifter som angetts i tävlingsformuläret. Den 15 september 2017 äger finalpitchen rum inför tävlingsjuryn på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg och upp till 10 vinnare utses.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är Swedbank rivstart?

En tävling för dig som har en affärsidé för att göra världen lite bättre. Du vill starta ett nytt företag eller vidareutveckla en affärsidé i ett befintligt företag .

Vad händer när jag har skickat in min tävlingsansökan?

Tävlingen pågår 1 juni till 31 augusti 2017 och du lämnar ditt bidrag på swedbank.se/rivstart. En screening görs av alla inkommande tävlingsbidrag. Deltagarna som genomför screeningsarbetet består bl.a av sakkunniga och experter från Swedbank, Stockholms Universitet, Chalmers och Nyföretagarcentrum med kompetens inom innovation, nyföretagande, miljö och hållbarhet, entreprenörskap, start-up och tech. Finalisterna kontaktas via email och får den 15 september chansen att ”live-pitcha” sina idéer inför en namnkunnig jury som därefter utser vinnarna.

Vilka är bedömningskriterierna i tävlingen?

Bidragen bedöms bland annat utifrån kommersiell potential och om affärsidén bidrar till ett bättre samhälle.

Vilka ingår i juryn?

Juryarbetet leds av VD och koncernchef Birgitte Bonnesen. Deltagarna i juryn har gedigen erfarenhet av och insikt om entreprenörskapets villkor och speglar olika delar av samhället . Följande personer ingår i juryn:
Birgitte Bonnesen, Jan Eliasson , Johan Rockström, Mats Lundqvist, Caroline Walerud, Ash Pournouri, Richard Båge, Aurore Belfrage och Sara Wimmercranz .

Vad vinner man?

De vinnande entreprenörerna får varsitt startbidrag på 250 000 kronor och ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra sin idé.

Kontakta oss om du har fler frågor

Stäng Skriv ut