Hoppa till textinnehållet

Träffa oss på Järvaveckan!

Leende kvinna på en utomhusfest

Vi är en del av Järvaveckan, en mötesplats där människor och samtal står i centrum. I år kommer Järvaveckan genomföras i digitalt format. 2- 6 juni!

Järvaveckan startades 2016 i syfte att minska avståndet mellan folk och folkvalda för att skapa bättre förutsättningar för människor att engagera sig i samhällsfrågor och bidra till den politiska agendan. Swedbank är samarbetspartner till Järvaveckan sedan 2018.

I år genomförs veckan digitalt under namnet ”Järvaveckan Live.” Mellan den 2 - 6 juni kommer Järvaveckan att sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby utanför Stockholm. Under dessa dagar kommer Swedbank delta med sina experter och talespersoner i olika programpunkter. Precis som tidigare år kommer banken även att lyfta andra aktörers viktiga arbete med samhällsfrågor och i år kommer stiftelsen Friends och Röda Korset att vara med oss under Järvaveckan.

Program och livesändning: Järvaveckan Live

Dagar och tider

Onsdagen den 2 juni – söndagen den 6 juni

Höjdpunkter i vårt program

Tema: Pep-kvarten – 2 juni, kl. 8.55 – 9.10
Generation Pep bjuder in till en kvarts samtal om idrott, trender bland ungdomar och hur vi främjar fysisk och psykisk hälsa hos barn och unga. Ett samtal med bland andra Calle Gustafsson, utbildningschef på Stiftelsen Friends, och Stephan Wilson, programledare på SVT och författare.

Tema: Ahmeds Hållbara lunch – 2 juni, kl. 12.10 – 13.00
Rundabordssamtal om ”Så arbetar vi bort utanförskap i utsatta områden” med bland andra Martin Ärnlöv, generalsekreterare på Röda Korset.

Tema: Debatt – 3 juni, kl. 7.20 – 7.50
Panelsamtal på tema ”En skola fri från diskriminering” med Magnus Loftsson, forskningschef Stiftelsen Friends, Pernilla Baralt, generalsekreterare UNICEF Sverige, Maria Refai, jurist Antidiskrimineringsbyrån Stockholm och Jennie Gustafsson, förbundsordförande Elevernas riksförbund.

Tema: Det är dags att bli min egen chef – 4 juni, kl. 8.25 – 8.55
Panelsamtal om eget företagande med bland andra Karin Ernlund, Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd (C), Gabriella Malki, Entreprenör från Södertälje Johan Nordlöf, expert företagsförsäkringar, Dina Försäkringar och Frida Svensson Söderlind, Swedbank.

Tema: Ahmeds Hållbara lunch – 4 juni, kl. 12.10 – 13.00
Rundabordssamtal om ”Så skapar vi ett socialt hållbart klimat på nätet” med bland andra Maja Frankel, generalsekreterare på Stiftelsen Friends, Martin Schori, chef för Nyheter & Gräv samt stf ansvarig utgivare på Aftonbladet, Arash Gilan, vd Viva Media och Helene Lööw, docent i historia och näthatsexpert.

Tema: (O)sociala medier – 4 juni, kl. 19.15 – 19.55
Ett panelsamtal om nätkultur och hur vi kan förebygga mobbning och kränkningar online med bland andra Maja Frankel, generalsekreterare på Stiftelsen Friends, Nadine Hultman, Friends barn- och ungdomsråd och Maria Dufva, författare och föreläsare.

Tema: Så funkar det – 5 juni, kl. 16.30
Samtal om ”Koll på din ekonomi” med bland andra (ta bort) Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom.

Tema: Digitala Magasinet – 5 juni, kl. 15.00
Panelsamtal om ”Det digitala utanförskapets utmaningar” med bland andra Helena Skarin, Swedbank.

Tema: Flygande reporter – 6 juni, kl. 9:40 – 9.55
Ett reportage om Röda Korsets verksamhet i Lindhagen i Malmö. Medverkar gör bland annat Röda Korsets Fadel Mourad som berättar hur man ställt om verksamheterna under pandemin i samråd med de boende. Bland annat får vi följa med på digital bakning för barnfamiljer och cykelfix