Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Kvinnor betalar med kort på ett fik

Swedbank i samhället

I en värld med växande befolkning, begränsade resurser och klimatförändringar ställs det allt högre krav på näringslivet att bidra till ansvarsfull tillväxt.

Som finansiell aktör har vi möjlighet att främja och stödja en långsiktig utveckling genom att vara med och finansiera framtidens hållbara innovationer och tjänster. Vi har även en viktig roll att spela när det gäller att beakta hållbarhetsrisker i finansierings- och investeringsbeslut. Därför integrerar vi väsentliga hållbarhetsaspekter i vårt dagliga arbete.

Om ekonomi

Vardagsekonomin är viktig för att du ska slippa vara orolig för att pengarna inte ska räcka och för att ge möjlighet att förverkliga dina drömmar.

För dig med veckopeng

För dig som student och vuxen

Här finns mer information om vardagsekonomi. En bra idé är att samla alla viktiga papper som till exempel betyg, lånebesked, försäkringsbesked, deklarationshandlingar och kontobesked från banken i en pärm.

Vad kostar det att leva (barn)

Studentekonomi

Boende

För skolan

För skolans undervisning i privatekonomi finns tidskriften Lyckoslanten och utbildningspaketet Ung Ekonomi.

Lyckoslanten 

Ung Ekonomi

Läs mer

Händer håller i planta

Hållbarhetsredovisning 2016

Vårt hållbarhetsarbete fokuseras kring att integrera hållbarhetshänsyn i bankens centrala processer samt affärsbeslut. Därför har vi i år integrerat hållbarhetsrapporten med årsredovisningen, och presenterar GRI-specifik information i Swedbank GRI Redovisning 2015.

Tidning

Ansvar & Påverkan – Swedbank Roburs nyhetsbrev om hållbarhet

Vet du att du kan prenumerera på Roburs nyhetsbrev om ägarstyrning och hållbarhet? I nyhetsbrevet kan du läsa om hur och varför Robur arbetar för att påverka bolag i en hållbar riktning. Vi skriver också om hållbarhetsfondernas arbete och ställningstaganden. Nyhetsbrevet kommer en gång per kvartal.

Spindelnät i morgondagg

Läs mer om hållbarhet

Vi har samlat mer omfattande information om hållbarhet på swedbank.com.

Vita blommor

Ekonomi och utveckling

Som en ansvarsfull finansiell aktör deltar Swedbank i den offentliga debatten kring ekonomi och utveckling.

Historical photo of Gefle Sparbank- Sweden

Swedbanks historia

Swedbanks historia har mycket gemensamt med Sveriges ekonomiska historia. 1820 bildades landets första sparbank i Göteborg efter europeisk förebild.

Unga Jobb

Swedbank Robur

Stäng Skriv ut