Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Ung flicka

Humanfond - spara med hjärta och hjärna

Vill du ge dina pengar möjlighet att växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan ideellt fondsparande vara något för dig.

När du sparar i Humanfond betalar du ingen fondavgift. Du skänker 2 procent årligen av ditt sparande till ideella organisationer och väljer själv vilken organisation du vill stödja.

Humanfond är en bred ideell aktiefond som placerar i svenska företag som har ett bra hållbarhetsarbete. Fonden placerar huvudsakligen i Sverige men har även möjlighet att placera en begränsad del i utländska aktier.

Vi hjälper dig att hjälpa och bjuder därför på fondavgiften. Det kostar dig inget att spara i vår Humanfond.

Se vilka organisationer du kan stödja

Ditt sparande gör skillnad

Här är några berättelser ur verkligheten.

Enlils berättelse

Min stora dag förverkligade Enlils dröm

Åttaårige Enlil från Upplands Väsby har den ovanliga sjukdomen Primär Hyperoxaluri (PH1). Han älskar fotboll och särskilt Ronaldo. På Enlils Stora dag fick han och hans familj resa till Rom för att se en Champions League-match live.

Diakonias berättelse

Diakonia på plats i Sri Lanka

Jag har varit i Sri Lanka och besökt ett skyddsboende för sexuellt utnyttjade flickor. När jag gick därifrån var jag förtvivlad och hoppfull på samma gång. Jag skrev ett vykort, adresserat till hoppet och till tron på kraften att förändra, tillsammans.

Fler berättelser

Ta del av fler berättelser från de valbara organisationerna i Humanfond.


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbanks fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Börja spara i Humanfond

Spara med både hjärta och hjärna. Välj själv vilken ideell organisation som får ditt bidrag.

Stäng Skriv ut