Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Pojke och flicka planterar ett träd

Swedbank i samhället

Swedbank är en stor aktör på finansmarknaden och med detta kommer ansvar. Som en betydande del av det finansiella blodomloppet hjälper vi samhället att växa och utvecklas.

På samma sätt som vi gör nytta kan vi också göra skada om vi missköter banken. Swedbank har de senaste åren genomgått ett förändringsarbete för att bli en trygg och pålitlig del av en sund och stabil finansmarknad. Vi har bejakat regleringsarbetet hos beslutsfattare, myndigheter och institutioner med syftet att hitta spelregler för en ny och mer ansvarsfull marknad. En bank är integrerad i samhället.

Genom våra kunder är vi delaktiga i företagens investeringar och hushållens bostadsköp. När det är goda tider för våra kunder och våra hemmamarknader är det goda tider för banken. Att vi engagerar oss i frågor kring sociala problem, miljö och tillväxt är en del av vår affärsidé. Banken kan aldrig kan vara starkare än samhället vi verkar i.

Student med dator

Om ekonomi

Vardagsekonomin är viktig för för att du ska slippa vara orolig för att pengarna inte ska räcka och för att ge möjlighet att förverkliga dina drömmar.

För dig med veckopeng

För dig som student och vuxen

Här finns mer information om vardagsekonomi. En bra idé är att samla alla viktiga papper som till exempel betyg, lånebesked, försäkringsbesked, deklarationshandlingar, och kontobesked från banken i en pärm.

Vad kostar det att leva (barn)

Flytta hemifrån

Bo hemma

Studentekonomi

Boende

För skolan

För skolans undervisning i privatekonomi finns tidskriften Lyckoslanten och utbildningspaketet Ung Ekonomi.

Lyckoslanten 

Ung Ekonomi

Läs mer

Hållbarhetsredovisning

Hållbarhetsredovisning 2015

Vårt hållbarhetsarbete fokuseras kring att integrera hållbarhetshänsyn i bankens centrala processer samt affärsbeslut. Därför har vi i år integrerat hållbarhetsrapporten med årsredovisningen, och presenterar GRI-specifik information i Swedbank GRI Redovisning 2015.

Tidning

Ansvar & Påverkan – Swedbank Roburs nyhetsbrev om hållbarhet

Vet du att du kan prenumerera på Roburs nyhetsbrev om ägarstyrning och hållbarhet? I nyhetsbrevet kan du läsa om hur och varför Robur arbetar för att påverka bolag i en hållbar riktning. Vi skriver också om hållbarhetsfondernas arbete och ställningstaganden. Nyhetsbrevet kommer en gång per kvartal.

Spindelnät i morgondagg

Läs mer om hållbarhet

Vi har samlat mer omfattande information om hållbarhet på swedbank.com.

Vita blommor

Ekonomi och utveckling

Som en ansvarsfull finansiell aktör deltar Swedbank i den offentliga debatten kring ekonomi och utveckling.

Historical photo of Gefle Sparbank- Sweden

Swedbanks historia

Swedbanks historia har mycket gemensamt med Sveriges ekonomiska historia. 1820 bildades landets första sparbank i Göteborg efter europeisk förebild.

Amanda Jackson

Amanda Jackson bloggar om hållbarhet

Swedbank Insikt – analyser och marknadskommentarer

Fler bloggar

På Swedbank Insikt hittar du snabbt och enkelt våra bloggar, analyser och marknadskommentarer.

Unga Jobb

Swedbank Robur

Stäng Skriv ut