Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank
På kontoret

Företagande

Under Insikt Företagande hittar du analyser som rör företagande och företagare. Vi analyserar hur omvärlden på olika sätt påverkar företag och företagare samt redovisar undersökningar bland annat över hur Sveriges företag mår.

Nedan finner ni analyser och rapporter om företagande.

Aktuellt för företagare

Höga personalkostnader och krångliga regler oroar företagare

2017-05-12: Kostnader för personal och krångliga regler oroar svenska företagare. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Swedbank bland 2 500 företag med upp till 49 anställda. Nu behövs reformer som underlättar för företag att växa och utvecklas, anser Anna Breman, chefekonom på Swedbank.

Var tredje enmansföretagare sparar inte till sin pension

2017-05-03: Nästan var tredje enmansföretagare sparar inte till sin pension och mer än var fjärde saknar trygghetsförsäkringar. Det visar en undersökning som Swedbank gjort tillsammans med Novus. Det kan få stora konsekvenser eftersom man som företagare har ett sämre skydd än vad de flesta som är anställda har.

Många företagare saknar kunskap om sitt ekonomiska skydd

2016-10-18: Var fjärde företagare vet inte vad de har för skydd om de skulle bli långvarigt sjuka och åtta av tio saknar inkomstförsäkring vid arbetslöshet.

Så påverkas du som företagare av regeringens budget

2016-09-21: Sänkt arbetsgivaravgift för en första anställd för enskild näringsidkare och satsningar på att underlätta för nyanlända att starta företag är exempel på förslag som kan gynna företagen och företagandet.

Småföretagen ser ljust på framtiden

2016-09-12: Förväntningarna inför kommande år pekar på en fortsatt tillväxt även om konjunkturen mattas av något. Samtidigt som sju av tio småföretag ser goda möjligheter att växa finns det en rad tillväxthinder. Det visar Småföretagsbarometern 2016.

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern mäter hur småföretagarna uppfattar det ekonomiska läget idag och inom den närmaste framtiden.

Småföretagsbarometern – analyser

Rapport Integration

Etableringen av det ökade antalet nyanlända asylsökande i Sverige är en stor utmaning och en viktig pusselbit för Sveriges framtid.

Rapport Integration

Stäng Skriv ut