Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank
På kontoret

Företagande

Under Insikt Företagande hittar du analyser som rör företagande och företagare. Vi analyserar hur omvärlden på olika sätt påverkar företag och företagare samt redovisar undersökningar bland annat över hur Sveriges företag mår.

Nedan finner ni analyser och rapporter om företagande.

Fredrik Jutnäs

Filmtips från Fredrik

Vår företagsekonom Fredrik Jutnäs håller reda på vad som påverkar dig och ditt företags ekonomi och lönsamhet. Fredrik lämnar värdefulla råd.

Aktuellt för företagare

Många företagare saknar kunskap om sitt ekonomiska skydd

2016-10-18: Var fjärde företagare vet inte vad de har för skydd om de skulle bli långvarigt sjuka och åtta av tio saknar inkomstförsäkring vid arbetslöshet.

Så påverkas du som företagare av regeringens budget

2016-09-21: Sänkt arbetsgivaravgift för en första anställd för enskild näringsidkare och satsningar på att underlätta för nyanlända att starta företag är exempel på förslag som kan gynna företagen och företagandet.

Småföretagen ser ljust på framtiden

2016-09-12: Förväntningarna inför kommande år pekar på en fortsatt tillväxt även om konjunkturen mattas av något. Samtidigt som sju av tio småföretag ser goda möjligheter att växa finns det en rad tillväxthinder. Det visar Småföretagsbarometern 2016.

Kvinnor som driver företag pensionssparar mindre än män

2016-09-07: Kvinnor som driver företag pensionssparar inte i lika hög utsträckning som män som driver företag, 56 respektive 60 procent uppger att de sparar till sin framtida pension. Däremot är kvinnorna bättre än männen på att buffertspara.

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern mäter hur småföretagarna uppfattar det ekonomiska läget idag och inom den närmaste framtiden.

Småföretagsbarometern – analyser

Rapport Integration

Etableringen av det ökade antalet nyanlända asylsökande i Sverige är en stor utmaning och en viktig pusselbit för Sveriges framtid.

Rapport Integration

Stäng Skriv ut