Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank

Privatekonomi

Swedbank bevakar områden som är viktiga för privatpersoners ekonomi. Vi analyserar och granskar hur politiska beslut och ändrade förutsättningar påverkar enskilda individer och hushåll.

Här finns Swedbanks privatekonomiska rapporter och våra analyser av propositioner och politiska förslag som berör hushållens ekonomi.

Arturo Arques

Arturo tipsar

Vår privatekonom Arturo Arques ger konkreta råd om en sund och hållbar privatekonomi.

Aktuellt

Pensionär

Pensionen räcker inte till svenskens pensionsdrömmar

2017-02-16: Svenskarna drömmer om att resa mer, spendera mer tid och pengar på sin hobby och att umgås mer med familjen när de går i pension. Samtidigt tror över hälften att pengarna inte kommer att räcka till för att leva det liv de vill som pensionär.

Plånbok

Var fjärde svensk kommer inte att klara sig på sin pension

2017-02-09: Mer än var fjärde svensk uppger att de kommer ha svårt att klara sig, eller inte klara sig alls, på sin pension. Andelen är ännu högre bland kvinnor. Trots det uppger fyra av tio att de inte sparar privat till pensionen.

Fågel

Att börja spara i tid kan ge extra tusenlappar i plånboken

2017-01-27: Börja spara i tid, var långsiktig och ta hänsyn till avgifter. Så får du pengarna att växa – även om ditt sparande i grunden är blygsamt, säger Swedbank och Sparbankernas privatekonom Arturo Arques. Det kan skilja tusenlappar mellan olika sätt att hantera sitt sparande.

Stäng Skriv ut