Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank

Privatekonomi

Swedbank bevakar områden som är viktiga för privatpersoners ekonomi. Vi analyserar och granskar hur politiska beslut och ändrade förutsättningar påverkar enskilda individer och hushåll.

Här finns Swedbanks privatekonomiska rapporter och våra analyser av propositioner och politiska förslag som berör hushållens ekonomi.

Arturo Arques

Arturo tipsar

Vår privatekonom Arturo Arques ger konkreta råd om en sund och hållbar privatekonomi.

Aktuellt

Hus

Koll på bostadsrättsföreningarnas skuldsättning viktigare än någonsin

2017-03-17: Bostadsrättsföreningarnas skuldsättning är en viktig information för alla som bor, tänker köpa eller belåna en bostadsrätt. Enligt beräkningar från Swedbank och Sparbankerna kan boendekostnaden fördubblas om räntan stiger från två till fem procent.

Plånbok

Vi deltidsarbetar men vet inte hur pensionen påverkas

2017-03-06: Nästan hälften av svenskarna har under någon del av sitt arbetsliv arbetat deltid, men över hälften av befolkningen vet inte hur det påverkar den framtida pensionen.

Pensionär

Pensionen räcker inte till svenskens pensionsdrömmar

2017-02-16: Svenskarna drömmer om att resa mer, spendera mer tid och pengar på sin hobby och att umgås mer med familjen när de går i pension. Samtidigt tror över hälften att pengarna inte kommer att räcka till för att leva det liv de vill som pensionär.

Plånbok

Var fjärde svensk kommer inte att klara sig på sin pension

2017-02-09: Mer än var fjärde svensk uppger att de kommer ha svårt att klara sig, eller inte klara sig alls, på sin pension. Andelen är ännu högre bland kvinnor. Trots det uppger fyra av tio att de inte sparar privat till pensionen.

Stäng Skriv ut