Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank

Privatekonomi

Swedbank bevakar områden som är viktiga för privatpersoners ekonomi. Vi analyserar och granskar hur politiska beslut och ändrade förutsättningar påverkar enskilda individer och hushåll.

Här finns Swedbanks privatekonomiska rapporter och våra analyser av propositioner och politiska förslag som berör hushållens ekonomi.

Arturo Arques

Arturo tipsar

Vår privatekonom Arturo Arques ger konkreta råd om en sund och hållbar privatekonomi.

Aktuellt

Leende kvinna med äldre man håller en kaffekopp

Sänkt pensionärsskatt äts upp av andra skatter

Sänkt skatt för pensionärer och långtidssjukskrivna, och höjd skatt för höginkomsttagare är några av de förslag inför 2018 som regeringen tidigare har aviserat. Från 1 juli i år får hushållen höjd energiskatt på el och de kan också förvänta sig högre fordonsskatt framöver.

Digitala enheter med händer, surfplatta, laptop, smartphone

Mer pengar i plånboken, men inte för alla

Svenska hushåll har de senaste 14 åren  fått alltmer pengar i plånböckerna. Men förbättringen gäller inte alla, pensionärer och arbetslösa halkar efter övriga hushåll. Utan sänkt inkomstskatt och höjt bostadstillägg skulle många pensionärer inte ha det bättre idag än 2003.

Senior med mobil

Bästa deklarationstipsen 2017

2017-04-02: För somliga är skattepengar redan på väg, för andra är det hög tid att ta tag i deklarationen. Det finns tusenlappar att tjäna om du har koll på avdragen. Nytt är slopat tak för uppskov av skatten vid bostadsförsäljning.

Stäng Skriv ut