Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Swedbank

Privatekonomi

Swedbank bevakar områden som är viktiga för privatpersoners ekonomi. Vi analyserar och granskar hur politiska beslut och ändrade förutsättningar påverkar enskilda individer och hushåll.

Här finns Swedbanks privatekonomiska rapporter och våra analyser av propositioner och politiska förslag som berör hushållens ekonomi.

Arturo Arques

Arturo tipsar

Vår privatekonom Arturo Arques ger konkreta råd om en sund och hållbar privatekonomi.

Aktuellt

Skyskrapa

Majoritet av unga oroar sig för sitt framtida boende

2016-08-25: Två tredjedelar av unga mellan 16 och 34 år oroar sig för sitt framtida boende. Knappt hälften av de unga sparar inte till sitt boende, de unga männen sparar i ännu mindre utsträckning än kvinnorna.

Blomma

Effekter av höjda prisbasbelopp 2017

2016-07-19: Garantipensionärer, studenter och föräldralediga får högre ersättning 2017. Det blir effekten av att prisbasbeloppen nästa år höjs och garantipension, studiemedel, sjuk- och föräldrapenning genom det blir högre.

Kvinna

Kvinnors val ger sämre pension

2016-06-29: Färre kvinnor än män pensionssparar. Kvinnor har sämre kunskap om sin framtida pension och tror i större utsträckning att de kommer få svårt att få ekonomin att gå ihop som pensionär.

Stäng Skriv ut