Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Välkommen till Arturos blogg

Arturo Arques

Hej!
På min blogg skriver jag om sådant som händer i samhället som kan påverka din ekonomi. Jag kommer att kommentera, initiera och debattera privatekonomiska frågor. Jag kommer också ge konkreta råd på vad jag anser leder till en sund och hållbar privatekonomi. Kommentera gärna och skriv vad du tycker!


Hushållens ekonomi 2017

2016-12-21 8:45 av Arturo Arques

Även 2017 blir ett bra år får hushållen. Högre inkomster, fortsatt låg inflation och för vissa grupper ökade bidrag gör att de flesta hushållen får en bättre ekonomi 2017.

Hushållen har under lång tid fått tjockare plånböcker. 2017 är inget undantag. Men inte alla får det bättre. Garantipensionären, arbetslösa och studenter är exempel på hushåll som inte får det bättre. Förändringarna är små men för hushåll med små marginaler betyder en hundralapp eller två mycket. Högre bensin- och diselskatt med ca 20 öre litern och en lägre uppräkning av brytpunkten för när man börjar betala statlig inkomstsskatt påverkar också negativt och betyder i snitt hundra kronor i månaden i ökad skatt för de ca 40 000 individer som berörs.

Vill du veta hur du påverkas är det bara att läsa vårt pressmeddelande som gick ut idag.

Kategori:


Veckopeng och månadspeng

2016-12-16 9:56 av Arturo Arques

Vår rapport, Barn och Ungas ekonomi, visar vikten av att ge barnen månadspeng regelbundet. Barn som får månadspeng regelbundet upplever mindre pengastress och har färre konflikter med föräldrarna om pengar. Månadspengen lär barnen att hushålla med begränsade resurser och att förstå pengars värde.  

Visa hela inlägget
Kategori:


Kraftig höjning av månadsavgifter för bostadsrättsinnehavare

2016-11-17 8:00 av Arturo Arques

Många bostadsrättsinnehavare riskerar kraftiga höjningar av månadsavgiften i framtiden på grund av ett för lågt sparande i bostadsrättsföreningarna. Tillsammans med allabrf.se har Swedbank och sparbankerna undersökt över 1 000 bostadsrättsföreningar i Sverige. Över hälften av alla föreningar spar för lite för framtida reparationer och underhåll och var femte förening sparar ingenting.

Visa hela inlägget
Kategori:


Donald Trump - USA:s nya president!

2016-11-09 9:54 av Arturo Arques

Valet är avgjort och amerikanerna har sagt sitt. Donald Trump är USA:s nya president och därmed världens mäktigaste person. 

Visa hela inlägget
Kategori:


Idag går amerikanerna till valurnorna - se över dina placeringar

2016-11-08 13:10 av Arturo Arques

Inget annat val är så viktigt som dagens val i USA. USA är en supermakt och påverkar oss alla. Presidenten har dessutom stor makt och blir i egenskap av sitt ämbete världens mäktigaste person. Opinionsmätningarna har Hillary Clinton som knapp segrare. Men opinionsmätningar är alltid förenade med osäkerhet. Och när marginalerna är så små som nu kan det mycket väl bli så att Donald Trump står som vinnare i årets val. 

Visa hela inlägget
Kategori:


Amerikanska valet och våra plånböcker

2016-11-07 13:00 av Arturo Arques

Imorgon går amerikanarna till val. Blir det Hillary Clinton eller Donald Trump? I media har det handlar mycket om deras personligheter och mindre om deras politik. I detta val står kandidaternas politik mycket långt ifrån varandra och det kan komma att synas i våra plånböcker.

Visa hela inlägget
Kategori:


Amerikanska valet och Hillary Clinton

2016-11-07 11:45 av Arturo Arques

Den 8 november hålls presidentval. Demokraten Hillary Clinton, fd utrikesminister, first lady och fd senator i New York är en synnerligen välmeriterad kandidat. Men det kanske är just det som är problemet.

Visa hela inlägget
Kategori:


Amerikanska valet och Donald Trump

2016-11-07 9:32 av Arturo Arques

Den 8 november hålls presidentval och val till kongressen. Donald Trump, affärsman och fastighetskung är republikanernas kandidat.

Visa hela inlägget
Kategori:


Amerikanska valet – en riktig rysare

2016-11-04 14:08 av Arturo Arques

Den 8 november hålls presidentval och val till kongressen. Presidentval hålls alltid en tisdag efter första måndagen i november. Valet står mellan demokraten Hillary Clinton, fd utrikesminister, first lady och fd senator i New York och republikanen Donald Trump, affärsman och fastighetskung. Valet är oerhört viktigt. USA är en supermakt och påverkar oss alla ekonomiskt, politiskt och militärt. Hur valet går på tisdag nästa vecka kommer alltså inte bara att ha stor betydelse för 320 miljoner amerikaner utan också för miljoner invånare runt om i världen.

Visa hela inlägget
Kategori:


Världsspardagen

2016-10-31 9:21 av Arturo Arques

Idag är det Världsspardagen eller som det heter på engelska World Savings Day. I Sverige kommer sannolikt Världsspardagen passera helt obemärkt förbi. Det är synd för vi är många som behöver komma igång med ett sparande. Världsspardagen infördes redan 1924. Två år senare skapades Lyckoslanten med Spara & Slösa. Nu över 90 år senare kan vi konstatera att ämnet är lika aktuellt då som nu.

Visa hela inlägget
Kategori:


Fågel

Följ mig twitter

Analyser inom privatekonomi

Swedbanks privatekonomiska rapporter och analyser.

Stäng Skriv ut