Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Mobilbanken ung

Med mobilbanken ung kan tonåringarna hålla koll på pengarna, fylla på mobilen och skaka fram saldot. De kan även skapa egna sparmål och använda Lånkollen.

Mobilbanken ung

Se filmen

1. Ditt barn har Internetbanken ung

Då kan du ladda ner appen direkt och logga in med Mobilt BankID, Mobilt SäkerhetsID, säkerhetsdosan eller samma kod som till Internetbanken ung. Sök efter Swedbank ung i App Store eller Google Play.

2. Ditt barn saknar Internetbanken ung

Anslut Internetbanken ung till ditt barn i din egen mobilbank under Inställningar – Mobilbanken ung. Du kan även ringa telefonbanken på 0771- 22 11 22 eller besöka ett bankkontor och intyga med antingen:
Muntlig fullmakt (en förmyndare intygar att båda föräldrarna är överens) eller Skriftlig fullmakt (pdf)

3. Ladda ner appen

Sök efter Swedbank ung i App Store eller Google Play. Ladda ner appen och logga in med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID eller säkerhetsdosan.

Stäng
 

Mobilbanken ung

Stäng

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Beställ Mobilt SäkerhetsID och Swish i mobiltbanken

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID och Swish kan enkelt beställas via vårdnadshavarens egen mobilbank. Mobilt SäkerhetsID är lika säkert som Mobilt BankID och ger barnet tillgång till internetbanken ung och de tjänster du valt att aktivera.
Läs mer om Mobilt SäkerhetsID

Beställ Mobilt SäkerhetsID och Swish i mobiltbanken

Fördelar med mobilbanken ung

Hjälp ditt barn att ha koll på och ta ansvar för sina pengar. I mobilbanken för ungdomar kan ditt barn skaka fram saldot, räkna på sina småutgifter och ladda sitt kontantkort. I appen visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån. Med banken i mobilen är det lätt att ha koll!

Nu kan du aktivera Mobilt SäkerhetsID och fler mobila tjänster för ditt barn, direkt i din egen mobilbank. Gå in under Inställningar – Mobilbanken ung

Koll på sina pengar

För att kolla saldot är det bara att skaka, istället för att hitta en bankomat eller fråga föräldrarna. Ditt barn kan enkelt se hur mycket pengar som finns kvar på sina konton och för att göra en överföring, är det bara att dra med fingret och släppa.

Ditt barn kan även sätta upp egna sparmål och döpa sparandet till målet. Ett bra sätt att lära sig spara!

Lånkollen

Med Lånkollen håller ditt barn koll på vad de är skyldig och vad andra är skyldiga dem. Det är lätt att se vad som är återlämnat, skicka påminnelser till andra och till sig själv. Enkelt att hålla koll på saker och pengar.

Kort på kort

Nu kan ditt barn också ansöka om Kort på kort. Ditt barn kan designa sitt bankkort direkt i mobilbanken ung* med en favoritbild från mobilens fotoalbum eller ta ett nytt kort med mobilens kamera. För att ditt barn ska kunna designa sitt bankkort krävs förmyndares godkännande. Ditt barn ansöker om Kort på kort direkt i mobilbanken Ung.

*Pris 100 kr/godkänd bild.

Villkor för tjänsten

Räkna på småutgifter och sparande

Hur mycket kostar det egentligen att köpa två appar i veckan? Genom att räkna på sina småutgifter får ditt barn koll på pengars värde. Och i Sparkalkylatorn går det att göra en plan för sitt sparande, för att se hur lång tid det tar att spara till den där resan eller cykeln. På tal om resan, så hjälper valutaräknaren till att se vad saker kostar i svenska kronor!

Massor av smarta tips

Hur hittar jag ett sommarjobb och kan veckopengen räcka längre? I mobilbanken ung finns smarta tips och checklistor, om allt från fickpengar till att jobba extra. Här får ditt barn en bra hjälp på vägen in i vuxenlivet. Dessutom finns en ordlista som förklarar vad olika bank- och ekonomiord egentligen betyder.

Andra bra funktioner

I mobilbanken ung finns det många sätt att prata med oss på banken. Ditt barn kan nå vår Facebook-sida och hittar både telefonnummer, bankkontor och de vanligaste frågorna och svaren direkt i appen.

Med banken i mobilen, är det enklare för ditt barn att ha koll på sina pengar. Och för den som vill ha appen mer personlig, är det bara att byta bakgrund. Längre ner på sidan ser du hur du använder funktionerna i appen.

Pris

Mobilbanken ung är en kostnadsfri tjänst och kan användas till alla under 18 år. Kostnader från mobiloperatör för uppkoppling eller överförd datamängd kan tillkomma.

Så här använder du appen

Mobilbanken ung har flera smarta funktioner för alla under 18 år. Här kan du läsa mer om funktionerna.

 • Kom igång med mobilbanken ung

 • Hur mycket är mitt saldo värt?

 • Ekonomisk översikt

 • Kort på kort

 • Ladda och köpa

 • Ordlista och tips

De vanligaste frågorna

 1. 1

  Vem kan använda mobilbanken ung?

  Alla privatpersoner som är kunder i Swedbank och under 18 år kan använda appen. Sparbankskunder använder sig av mobilbanken ung för Sparbankerna.

 2. 2

  Vilka konton visas i mobilbanken ung?

  I mobilbanken ung visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån.

 3. 3

  Vilka inloggningssätt finns för appen?

  Det går att logga in i appen med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID och säkerhetsdosa. Mobilt BankID är det förvalda alternativet för identifiering i Mobilbanken Ung. Har du ett Mobilt SäkerhetsID väljer du det alternativet från listan. Det fungerar på samma sätt som Mobilt BankID. Du kommer åt Mobilt SäkerhetsID via appen Mobilt BankID. Mobilt SäkerhetsID fungerar bara i Swedbanks och Sparbankernas tjänster samt för Swish. Med Mobilt BankID kan du också logga in på myndigheter och företag.

 4. 4

  Hur skaffar jag Mobilt BankID?

  Förälder eller vårdnadshavare kan ansluta sitt barn till Mobilt SäkerhetsID direkt i sin mobilbank, under Inställningar – Mobilbanken ung. För att beställa Mobilt BankID besöker du ett bankkontor med barnet. Du behöver ha med fullmakt från den andra vårdnadshavaren som är undertecknad och bevittnad. Du kan även använda muntlig fullmakt. Med muntlig fullmakt räcker det att en förälder besöker bankkontoret tillsammans med barnet och intygar (skriftligen på kontoret) att den andra föräldern gett en muntlig fullmakt att skaffa tjänsten till barnet.

 5. 5

  Vad kan man göra i appen utan att logga in?

  Man kan ladda ner appen utan att skaffa inloggning till den. Då går det att använda alla smarta funktioner så som att räkna på småutgifter, t.ex. hur många kaffe köper jag i veckan, använda spara- och valutaräknare samt ta del av våra tips och ordlista.

 6. 6

  Hur är säkerheten kring snabbsaldo?

  Snabbsaldo är en valbar funktion som är godkänd av vår säkerhetsavdelning. Det visas inget personnummer eller kontonummer, utan endast saldo på det förvalda kontot. Vi rekommenderar att man aktiverar telefonlås på sin mobil. Det går att avaktivera/spärra snabbsaldo via sin internetbank. Detta görs under menyn Startsida – Inställningar.Behöver du hjälp att komma igång?
Ring oss på 0771-97 75 12

Vi har fler digitala tjänster

Det finns flera vägar till en enklare kontakt med banken.
Här är olika appar och tjänster som kan göra din och ditt barns vardag enklare.

Mobilbanken

Mobilbanken iPad

Mobilt BankID

Mobilbanken företag

Stäng Skriv ut