Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Inköpschefsindex tjänster steg till 61,3 i mars: Bred uppgång till nya höga nivåer

2017-04-05

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg till 61,3 i mars från 59,8 i februari. Samtliga fyra delkomponenter i PMI-tjänster befinner sig tydligt i tillväxtzonen, där tre av fyra delindex är över 60-strecket. Marsutfallet visar att konjunkturen i den privata tjänstesektorn stärktes under första kvartalet jämfört med fjolårets sista kvartal, en uppgång med 1,5 indexenheter till 60,8 i genomsnitt.

Delindex för leverantörernas leveranstider ökade med 5,5 indexenheter till 61,1 i mars och svarade för det största positiva bidraget (1,1 indexenheter) till uppgången av tjänste-PMI, följt av delindex för orderingång (0,7 indexenheter) och sysselsättning (0,2 indexenheter).

Delindex för affärsvolym föll tillbaka till 62,6 i mars från 64,5 i februari och bidrog därmed negativt. Det är andra månaden i rad som delindexet sjunker, vilket tyder på att ökningstakten i produktionen har dämpats något, om än från en hög nivå.

Index för leverantörernas insatsvarupriser steg med 7,3 indexenheter till 65,9, vilket är den högsta nivån för indexet sedan 2011. Index för planerad affärsvolym ligger kvar på en hög nivå med en notering på 72,5 i mars jämfört med 68,9 i februari.

Mer information

Läs om inköpschefsindex och ta del av hela analysen, nedan:

Inköpschefsindex – tjänster (samlingssida)

Inköpschefsindex för den privata tjänstesektorn (rapporten)

Stäng Skriv ut