Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Unga är oroliga för sitt framtida boende och hälften bosparar inte

2017-08-28

Fler än sex av tio unga är oroliga för sitt framtida boende. Över hälften har inte något bosparande och många har svårt att få pengar över för att kunna spara. Det visar en undersökning som Swedbank gjort tillsammans med Sifo.

- Det är olyckligt att så många unga är oroliga för sitt framtida boende. Samtidigt är det oroande att över hälften av de unga inte har något bosparande. På vissa orter är det nästan nödvändigt att köpa en bostad för att kunna flytta hemifrån, säger Arturo Arques, privatekonom för Swedbank och Sparbankerna.

Hälften har inget bosparande

42 procent av de mellan 20 och 29 år har inget bosparande, ytterligare var tionde uppger att de inte vet om de har det. Det skulle innebära att över hälften av de unga står utan ett sparande för en framtida bostad.

Mer än var tredje (35 procent) uppger att de har svårt att få pengar över för att spara. Bland de över 30 år är det ännu fler som uppger att det är svårt att få pengar över att bospara.

Många unga är oroliga för sitt framtida boende och prioriterar att bo billigt

Unga vill främst bo billigt, 53 procent uppger att de prioriterar det jämfört med 35-40 procent i övriga åldersgrupper. Knappt hälften prioriterar även bra standard och fyra av tio vill bo själva i eget boende.

Mer information

Pressmeddelande Unga är oroliga för sitt framtida boende och hälften bosparar inte

Stäng Skriv ut