Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Katastrofen på Afrikas horn – här kan du bidra

2011-12-05

Torkan på Afrikas horn har lett till allvarlig brist på vatten och mat för barn och deras familjer i Kenya, Somalia och Etiopien. Omkring 13 miljoner människor behöver humanitär hjälp på Afrikas horn till följd av krig och torka. Situationen har beskrivits som den värsta livsmedelskrisen någonsin.

FN konstaterade nyligen att läget är så bistert att svälten troligen kommer att fortsätta under 2012. FN betonar att situationen nu är så allvarlig att man inte kan förlita sig enbart på FN och bidrag från länder. Även privata organisationer och individer måste hjälpa till.

Hjälp till att stoppa katastrofen genom att ge ditt bidrag till någon av organisationerna nedan:

Läkare Utan Gränser

Plan

Rädda Barnen

Röda Korset

SOS Barnbyar

UNICEF

Diakonia

Erikshjälpen

EFS

Svenska kyrkans internationella arbete

Hoppets Stjärna

Läkarmissionen

PMU Interlife

Samtliga av organisationerna ovan är anslutna till Swedbank Roburs ideella fond Banco Humanfonden. Två procent av fondens värde delas årligen ut till anslutna valda ideella organisationer som är inriktade på bland annat bistånd, hjälpverksamhet, mänskliga rättigheter och forskning. Läs mer om Swedbank Roburs ideella fonder nedan.

Ideellt fondsparande

Stäng Skriv ut