Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Solig dag

Skatten tillbaka före midsommar med BankID

Deklarera på nätet och få skatteåterbäringen redan innan midsommar. Då får du dessutom ett utmärkt skäl att skaffa BankID, om du inte redan har ett.

Ett BankID är en legitimation som kan användas på internet. Du som är internetbankskund kan ladda hem det utan extra kostnad. BankID kan bland annat användas för att logga in på Skatteverkets hemsida, där de allra flesta kan deklarera.

När du deklarerar på nätet, eller via sms eller telefon, får du skatteåterbäringen redan innan midsommar istället för efter sommaren. Glöm bara inte att ange ett konto som du vill ha pengarna insatta på.

Fler fördelar med BankID

Men det är inte bara när du deklarerar som du har nytta av ett BankID. Det kan även användas när du vill adressändra, utföra ärenden hos Försäkringskassan eller ansöka om studielån på nätet. Antalet tjänster och användningsområden ökar dessutom hela tiden.

Så får du skatteåterbäringen innan midsommar

1. Ladda hem ett BankID på fil utan extra kostnad i internetbanken. Har du redan ett kan du behöva förnya det om giltighetstiden har gått ut. (Giltighetstiden är 1 år).
2. Logga in på Skatteverkets hemsida.
3. Deklarera.
4. Anmäl önskat konto för återbetalning senast den 4 maj 2009. Anmälningen kan göras samtidigt som du deklarerar.

Vem kan deklarera på nätet?

Nio av tio kan deklarera på nätet. Det gäller även dig som lämnar in bilaga K4, K5 och/eller K6, som ska lämnas vid försäljning av värdepapper, småhus eller bostadsrätt.

Inte heller bilaga NE är något hinder för att deklarera på nätet, men återbetalningen av överskjutande skatt sker efter sommaren.

Tänk på!

Om du sambeskattas med någon annan inkomsttagare (make, maka, barn) måste alla deklarera på nätet, sms eller telefon för att ni ska få pengarna innan midsommar. I annat fall betalas pengarna ut efter sommaren.

Behöver du hjälp med BankID?

Vid frågor om BankID, ring BankID support
Telefonnummer: 063- 19 74 26
Öppettider: 07.00-23.00 alla dagar

Mer information

Kom igång med BankID

Har du internetbanken kan du ladda ner ett BankID på fil kostnadsfritt.

Stäng Skriv ut