Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Young man with computer

Betala säkert med kort på internet

Vill du minska risken för att utsättas för kortbedrägerier när du handlar på nätet? Då kan det vara en bra idé att ansluta dig till våra kostnadsfria tjänster för säker handel på Internet.

Tjänsterna e-kort och Verified by Visa/MasterCard SecureCode är gratis att ansluta sig till och skyddar dina kortuppgifter när du handlar på nätet. Med någon av tjänsterna anslutna till ditt kort minskar risken att dina kortuppgifter kommer i orätta händer.

Två namn för samma lösning

Verified by Visa och MasterCard SecureCode innebär i korthet att du kan identifiera dig i samband med kortköp på internet. Tjänsten bygger på en global standard utvecklad av Visa och MasterCard. Visa kallar sin tjänst för Verified by Visa och MasterCard kallar sin för MasterCard SecureCode.

Komplement till e-kort

E-kort är en mycket säker betalningsmetod när du handlar på Internet. Med e-kort skapas ett unikt virtuellt kortnummer varje gång du betalar, vilket gör att du aldrig visar ditt riktiga kortnummer.

I vissa sammanhang kan du dock inte betala med e-kort. Det handlar i första hand om ställen där du köper eller bokar biljetter med ditt kort. I dessa situationer kan det hända att butiken kräver att du visar upp det kort du betalat med i samband med att du hämtar ut biljetterna. Det går ju inte att göra med e-kort och då är Verified by Visa/MasterCard SecureCode ett bra komplement till e-kortet.

– Vår rekommendation är att man ansluter sig till båda tjänsterna. Då kan man handla tryggt på webben på de allra flesta ställen. E-kort fungerar överallt eftersom det inte kräver någon anpassning från butikernas sida. När det gäller Verified by Visa och MasterCard SecureCode är det fler och fler butiker som ansluter sig, säger Mårten Hallén, Chef för Bankkort på Swedbank.

Anslut dig

Det är kostnadsfritt att ansluta sig till både e-kort och Verified by Visa/MasterCard SecureCode. Allt som krävs är att du har internetbanken Privat och är inloggad med dosa.

Stäng Skriv ut