Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem

Swedbank
Ung man på arkitektkontor

Företagande

Under Insikt Företagande hittar du analyser som rör företagande och företagare. Vi analyserar hur omvärlden på olika sätt påverkar företag och företagare samt redovisar undersökningar bland annat över hur Sveriges företag mår.

Nedan finner ni analyser och rapporter om företagande.

Johan Kreicbergs

Tips från Johan

Vår företagar-ekonom Johan Kreicbergs håller reda på vad som påverkar dig och ditt företags ekonomi och lönsamhet.

Aktuellt för företagare

Inför deklarationen 2018

Här är årets deklarationstips. Den 2 maj är dagen som gäller för dig med enskild firma. Annars är det räkenskapsåret som bestämmer deklarationsdagen.

Mer än dubbelt så vanligt med företagare över 65 i Sverige som i övriga Europa

En ny analys baserad på statistik från EU:s statistikmyndighet Eurostat och en undersökning från Sifo visar att 14 procent, eller 68 000, av Sveriges företagare är mellan 65 och 74 år. EU-genomsnittet ligger på sex procent. Under de närmaste åren kommer antalet ägarskiften i svenska företag nå rekordnivåer.

Lantbruksbarometern

Årets Lantbruksbarometer visar en positiv förändring av lönsamheten jämfört med våren 2017 men en liten minskning sedan mätning hösten 2017. Antalet lantbrukare som upplever att deras lönsamhet är god är dock fortfarande i majoritet.

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern mäter hur småföretagarna uppfattar det ekonomiska läget idag och inom den närmaste framtiden.

Småföretagsbarometern 2017

Till rapporterna län för län

Stäng Skriv ut