Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Humanfond - spara med hjärta och hjärna

Två flickor i skolan

Vill du ge dina pengar möjlighet att växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan ideellt fondsparande vara något för dig.

När du sparar i Humanfond betalar du ingen fondavgift. Du skänker 2 procent årligen av ditt sparande till ideella organisationer och väljer själv vilken organisation du vill stödja.

 Se här vilka organisationer du kan stödja

Börja spara i Humanfond

Börja spara i Humanfond

Vi hjälper dig att hjälpa och bjuder därför på fondavgiften. Det kostar dig inget att spara i vår Humanfond.

Ditt sparande gör skillnad

 • Plan Sverige

  Pinky, 15år, skulle giftas bort

  Bröllopsplanerna för Pinky började tidigt, precis som för så många andra flickor i Bangladesh. Under ett skollov besökte hon en faster och fick reda på att hennes föräldrar hade beslutat att det var dags för henne att gifta sig. Nu arbetar hon mot barnäktenskap.

 • Min stora dag

  Min stora dag - Enlils berättelse

  Åttaårige Enlil från Upplands Väsby har den ovanliga sjukdomen Primär Hyperoxaluri (PH1). Han älskar fotboll och särskilt Ronaldo. På Enlils Stora dag fick han och hans familj resa till Rom för att se en Champions League-match live.

 • Flicka och barn på skyddsboende i Sri Lanka

  Diakonia på plats i Sri Lanka

  Jag har varit i Sri Lanka och besökt ett skyddsboende för sexuellt utnyttjade flickor. När jag gick därifrån var jag förtvivlad och hoppfull på samma gång. Jag skrev ett vykort, adresserat till hoppet och till tron på kraften att förändra, tillsammans.

 • Fler berättelser

Hjärtedagen

Ditt sparande i Humanfond betyder mycket för de ideella organisationerna. På det årliga eventet Hjärtedagen uppmärksammar vi hur mycket pengar som spararna skänkt – och vilken nytta dina pengar har gjort.

Se filmen från Hjärtedagen 2016

Se hur stor gåva varje organisation fick 2016

Tack till dig som sparar i Humanfond

Förvaltare berättar om Humanfond


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbanks fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut