Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Humanfond

Två flickor i skolan

Swedbank Humanfond är en ideell och etisk hållbarhetsfond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Varje år skänker spararna i Humanfond drygt 40 miljoner kronor till välgörande ändamål. 

Välj ett sparande som gör skillnad

Välj ett sparande som gör skillnad

Ditt sparande gör skillnad

 • Plan Sverige

  Pinky, 15år, skulle giftas bort

  Bröllopsplanerna för Pinky började tidigt, precis som för så många andra flickor i Bangladesh. Under ett skollov besökte hon en faster och fick reda på att hennes föräldrar hade beslutat att det var dags för henne att gifta sig. Nu arbetar hon mot barnäktenskap.

 • Min stora dag

  Min stora dag - Enlils berättelse

  Åttaårige Enlil från Upplands Väsby har den ovanliga sjukdomen Primär Hyperoxaluri (PH1). Han älskar fotboll och särskilt Ronaldo. På Enlils Stora dag fick han och hans familj resa till Rom för att se en Champions League-match live.

 • Flicka och barn på skyddsboende i Sri Lanka

  Diakonia på plats i Sri Lanka

  Jag har varit i Sri Lanka och besökt ett skyddsboende för sexuellt utnyttjade flickor. När jag gick därifrån var jag förtvivlad och hoppfull på samma gång. Jag skrev ett vykort, adresserat till hoppet och till tron på kraften att förändra, tillsammans.

 • Fler berättelser

Hjärtedagen

Ditt sparande i Humanfond betyder mycket för de ideella organisationerna. På det årliga eventet Hjärtedagen uppmärksammar vi hur mycket pengar som spararna skänkt – och vilken nytta dina pengar har gjort.

Se filmen från Hjärtedagen 2016

Se hur stor gåva varje organisation fick 2016

Tack till dig som sparar i Humanfond

Förvaltare berättar om Humanfond

Vill du veta mer om ideellt, etiskt och hållbart sparande?

Humanfond är bara en av Swedbanks hållbara fonder, de fonder som vi kallar hållbarhetsfonder. Men det finns flera sätt att spara hållbart - Swedbank har även ansvarsfulla spax. Du kan också lära dig mer om hur Swedbank väljer företag som får ingå i hållbarhetsfonderna.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbanks fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut