Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Humanfond

En bättre framtid för dig. En bättre samtid för många.

Swedbank Humanfond är en ideell hållbarhetsfond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Varje år skänker spararna i Humanfond drygt 40 miljoner kronor till välgörande ändamål. Totalt under åren har vi fått ihop över en miljard kronor. Se vilka organisationer du kan stödja

Spara till dina drömmar och gör samtidigt världen lite bättre

Spara till dina drömmar och gör samtidigt världen lite bättre

 • Du betalar ingen fondavgift
 • 2 procent av ditt sparande går till välgörande ändamål
 • Du väljer själv vilken organisation du vill stödja

Ditt sparande gör skillnad

 • Min stora dag_Tella

  Min stora dag

  När 9-åriga Tella förstod att hon fick önska sig vad hon ville var det bara ett möte med idolerna Samir och Viktor som gällde!

 • Scouterna Projektet Free

  Scouterna- Free Being Me

  Free Being Me är ett globalt program och idag arbetar över 100 länder med det. 2,5 miljoner barn och ungdomar har redan nåtts och nu är det Sveriges tur.

 • Läxhjälpen

  Stiftelsen Läxhjälpen

  -Läxhjälpen har varit ett ställe där jag har fått lusten o plugga, vet inte alls hur jag skulle kunna få den lusten utan läxhjälpen. Unga som hjälper unga.

 • Fler berättelser

Hjärtedagen

Ditt sparande i Humanfond betyder mycket för de ideella organisationerna. På det årliga eventet Hjärtedagen uppmärksammar vi hur mycket pengar som spararna skänkt – och vilken nytta dina pengar har gjort.

Se filmen från Hjärtedagen 2016

Se hur stor gåva varje organisation fick 2017

Tack till dig som sparar i Humanfond

Förvaltare berättar om Humanfond

Vill du veta mer om ideellt, etiskt och hållbart sparande?

Humanfond är bara en av Swedbanks hållbara fonder, de fonder som vi kallar hållbarhetsfonder. Men det finns flera sätt att spara hållbart - Swedbank har även ansvarsfulla spax. Du kan också lära dig mer om hur Swedbank väljer företag som får ingå i hållbarhetsfonderna.


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut