Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här
Barn med blommor

Berättelser från verkligheten

Här samlar vi exempel från verkligheten på hur pengarna från spararna i Humanfonden gör skillnad.

Ingenting är omöjligt om vi arbetar tillsammans

Tack vare Humanfondens sparare och Individuell människohjälp kan Fatima och andra kvinnor i Indien starta egna företag och försörja familjen.

Individuell människohjälp

Pinky skulle giftas bort som 15-åring

Bröllopsplanerna i Pinky började tidigt, precis som för så många andra flickor i Bangladesh. En kampanj om riskerna med barnäktenskap arrangerad av Plan International blev vändningen.

Plan Sverige

Ebba kunde glömma sjukdomen för en stund

Läkarna är inte säkra på vad Ebba drabbats av. Signalförändringar i hjärnan tyder på en inflammatorisk sjukdom i nervsystemet. Min stora dag såg till att Ebba kunde glömma sjukdomen för ett tag.

Min stora dag - Ebbas berättelse

Barn berättar: Livet i ett flyktingläger

Ovissheten i flyktingläger tär på både barn och vuxna. Ingen som vet om och när man kan åka tillbaka hem igen. Står mitt hus kvar? Lever mina kompisar?

Rädda Barnen - Barn på flykt

Min stora dag förverkligade Enlils dröm

Åttaårige Enlil har sjukdomen Primär Hyperoxaluri. Han älskar fotboll och särskilt Ronaldo. Lyckan var därför fullkomlig när Enlil fick se sin idol i en Champions League-match i Rom.

Min stora dag - Enlils berättelse

Ibland kan det enkla göra stor skillnad

Musik kan verkligen göra skillnad. Läraren Gigi L Stråle delar med sig av sin erfarenhet från den grekiska ön Kos där hon jobbade för Rädda Barnen med att ta emot barnfamiljer på flykt.

Rädda Barnen - Volontären berättar

Diakonia på plats i Sri Lanka

Jag har besökt ett skyddsboende för sexuellt utnyttjade flickor. Jag blev förtvivlad och hoppfull på samma gång. Jag skrev ett vykort, adresserat till hoppet och till tron på kraften att förändra, tillsammans.

Diakonias berättelse

Stäng Skriv ut