Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Hållbart sparande

För dig som vill spara och samtidigt bidra till en hållbar framtid finns flera alternativ.

Händer på händer

Genom att välja ett hållbart sparande kan du göra skillnad. Vi erbjuder flera olika sätt att spara hållbart. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt.

Välj hur du vill spara

  • Spara hållbart i fonder

  • Spara med hjärtat

  • Spara i hållbara SPAX

Lär dig mer

Lär dig mer

  • Vår hållbara SPAX är kopplad till företag som tar ansvar för både människor och miljö. Företag involverade i vapenindustri och tobak samt företag som inte uppfyller krav på mänskliga rättigheter väljs bort.
  • Vår policy för ansvarsfulla investeringar är grunden i vårt hållbarhetsarbete, och omfattar alla Swedbank Roburs fonder.
  • I förvaltningen av vissa fonder tillämpas ett fördjupat hållbarhetsarbete. I dessa fonder ställs ännu högre krav på företagen och deras hållbarhetsarbete.


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser finns på swedbank.se.

Stäng Skriv ut