Hoppa till textinnehållet

2019-11-08 13:17

Swedbank gratulerar Anna Breman

Riksbanksfullmäktige har idag utsett Swedbanks chefekonom Anna Breman till vice riksbankschef. Hon kommer närmast från rollen som chefekonom och chef för makroanalys på Swedbank, där hon har bidragit stort med sin breda och djupa kunskap om den finansiella marknaden både ur ett nationellt och globalt perspektiv.  

Anna Breman har framgångsrikt lett Swedbanks Global Macro Research Team, som ansvarar för all global, regional och nationell makroanalys på Swedbank. Anna har också bidragit till att bygga upp Swedbanks team av seniora och kunniga experter. De står bland annat bakom Swedbank Economic Outlook (SEO); en kvartalsvis konjunkturrapport med fokus på makroanalys av de nordiska och baltiska länderna, den globala ekonomin och en fördjupad analys av aktuella marknadsteman.

- Vi vill gratulera Anna Breman till det nya uppdraget och tacka henne för de fantastiska insatser hon har gjort för banken. Hon har bidragit till att med sin skärpa inom makroanalys bredda kunskapen och förståelsen för ekonomiska frågor både i Sverige och internationellt, för oss som bank, våra kunder och allmänheten, säger Ola Laurin, chef LC&I, Swedbank.

Swedbanks prognoschef och biträdande chef för makroanalys, Andreas Wallström, har utsetts till tillförordnad chefekonom och Head of Global Macro Research. Andreas tillträder den 11 november.

Andreas har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen. Andreas analyser håller erkänt hög kvalitet och han har en särskild kompetens på bostadsmarknaden och hållbarhetsområdet som han kombinerar med en hög ambition att fortsätta ge en makroanalys som genererae högt kundvärde och samtidigt sprider kunskap till en bred målgrupp.

Anna Breman tillträder sitt uppdrag på Riksbanken den 1 december.

Kontakt:
Unni Jerndal, presschef, Swedbank, tfn: +46 73 092 11 80