Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Hållbarhetsfonder

Barn blåser såpbubblor

Våra hållbarhetsfonder passar dig som värnar om miljö, klimat och mänskliga rättigheter och vill göra ett medvetet val.

Intresset för hållbarhet ökar hela tiden och allt fler blir varse vilka avtryck de gör i sina konsumtionsval. Att också välja sitt sparande med omsorg blir då en självklarhet. När du sparar i hållbarhetsfonder väljer du klokt för både din plånbok och för framtiden, oavsett om du sparar till semesterresa, barnen eller din pension.

Tre viktiga val

Vårt team av förvaltare och hållbarhetsanalytiker ställer hårda krav på de företag som fonderna investerar i. De väljer aktivt in och väljer bort företag som får lov att ingå i våra hållbarhetsfonder Ethica.

  • Väljer in företag med bra hållbarhetsarbete
  • Väljer bort företag som bryter mot internationella normer
  • Väljer bort företag som producerar känsliga produkter

Att spara i hållbarhetsfonder är att investera i företag som förstår sambandet mellan avkastning idag och avkastning i framtiden. Företag som ingår i våra hållbarhetsfonder har sunda värderingar och tar hänsyn till miljö och klimat, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik i sin verksamhet.

Kom igång med hållbart sparande

Spara i Svanenmärkta fonder

Svanen gör det lättare för dig att fatta ett mer hållbart beslut gällande dina besparingar.

Humanfond

Vill du spara till dina drömmar samtidigt som du gör världen lite bättre?

Ethica

Spara i Ethica - våra hållbarhetsfonder. Ethica ställer extra hårda krav på företag att följa riktlinjer inom miljö, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och sund affärsetik.

Hållbarhet på djupet

 Vill du lära dig mer om vårt arbete med hållbarhetsfonder?


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut