Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hållbara fonder

Swedbanks hållbara fonder - våra hållbarhetsfonder - är för dig som vill göra skillnad.  Med hjälp av dina och andras sparpengar kan vi tillsammans påverka bolag att ta ansvar för människor och miljö.

Hus vid sjö

3 skäl att välja hållbart

Så här jobbar Swedbank med hållbara fonder:

  • Ställer krav på miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik
  • Väljer bolag efter en noggrann hållbarhetsanalys kombinerat med traditionell finansiell analys
  • Exkluderar bolag inom krigsmateriel, tobak, alkohol, pornografi och kommersiell spelverksamhet

Hus vid sjö

Börja spara i hållbara fonder

Du kan välja på flera hållbarhetsfonder. Humanfond är en av Swedbanks hållbarhetsfonder fonder men är också samtidigt en ideell fond där du som sparare skänker 2 procent av ditt sparande till välgörenhet. Men det finns ännu flera sätt att spara hållbart - Swedbank har även ansvarsfulla spax. Du kan också lära dig mer om hur Swedbank väljer företag som får ingå i hållbarhetsfonderna.

Välj fond och börja spara via internetbanken. 


Ethica Sverige    Ethica Global    Ethica Obligation    Humanfond

Hållbara fonder från andra fondbolag hittar du i Fondlistan. Sök hållbara fonder genom att välja Etik/Miljö i menyn "Välj Etik & miljö".


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbanks fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut