Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hållbara fonder

Swedbanks hållbara fonder - våra hållbarhetsfonder - är för dig som vill göra skillnad.  Med hjälp av dina och andras sparpengar kan vi tillsammans påverka bolag att ta ansvar för människor och miljö.

Hus vid sjö

3 skäl att välja hållbart

Så här jobbar Swedbank med hållbara fonder:

  • Ställer krav på miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik
  • Väljer bolag efter en noggrann hållbarhetsanalys kombinerat med traditionell finansiell analys
  • Exkluderar bolag inom krigsmateriel, tobak, alkohol, pornografi och kommersiell spelverksamhet

Hus vid sjö

Fler sätt att spara hållbart

Välj ditt sätt att spara hållbart. Humanfond är en av Swedbanks hållbarhetsfonder fonder men är också samtidigt en ideell fond där du som sparare skänker 2 procent av ditt sparande till välgörenhet. Men det finns ännu flera sätt att spara hållbart - Swedbank har även ansvarsfulla spax. Du kan också lära dig mer om hur Swedbank väljer företag som får ingå i hållbarhetsfonderna.

Välj fond och börja spara via internetbanken. 


Ethica Sverige    Ethica Global    Ethica Obligation    Humanfond

Hållbara fonder från andra fondbolag hittar du i Fondlistan. Sök hållbara fonder genom att välja Etik/Miljö i menyn "Välj Etik & miljö".


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbanks fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.se

Stäng Skriv ut