Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Upptäck mobilbanken

Med mobilbanken kan du sköta dina bankärenden när och var du vill. Skaka fram saldot, betala räkningar och håll koll på dina placeringar. Beställ Mobilt BankID direkt i appen och logga in enkelt och säkert.

Ladda ner

Stäng

1. Ladda ner appen

Ladda ner appen för:

Sök på Swedbank om du är kund i Swedbank. Är du sparbankskund söker du på Sparbanken.

Sök på Sparbanken om du är sparbankskund. Är du kund i Swedbank söker du på Swedbank.

2. Öppna appen

Tryck på ikonen för appen. Följ instruktionerna på skärmen.

Tryck på ikonen för appen och välj din Sparbank. Följ instruktionerna på skärmen.

3. Logga in

Det finns tre olika sätt att logga in: Mobilt BankID,personlig kod och säkerhetsdosa.

Stäng

Mobilbanken på 5 minuter

Öppna ISK och
kopiera IPS till ISK

Avdragsrätten för privat pensionssparande sänks 2015. Investeringssparkonto (ISK) är ett bra alternativ till individuellt pensionssparande (IPS). Öppna ISK och kopiera ditt IPS till ett ISK direkt i mobilbanken.

Se hur du gör

Läs mer om sänkt avdragsrätt

Stäng

1. Logga in

Logga in i mobilbanken och välj tjänsten Kort på kort. Tjänsten finns längst ner på Ekonomisk översikt och under Hantera tjänster i Inställningar.

2. Välj foto

Välj en bild ifrån fotoalbumet eller ta ett nytt foto med mobilens kamera.

3. Skicka ansökan

Ange din e-postadress, läs villkoren och ansök.

Stäng

Kort på kort

Öppna ISK i mobilbanken

Gör livet lättare med mobilbanken

Med mobilbanken kan du sköta dina bankärenden när och var du vill. Skaka fram saldot i kassakön eller spontanspara utan att logga in.

Med banken i fickan är det enkelt att betala räkningar med kameran som OCR-skanner. Upptäck allt du kan göra med mobilbanken.

Bläddra vidare och läs mer om smarta funktioner i mobilbanken.

Få grepp om ekonomin

Under Ekonomisk översikt är dina konton och lån samlade på ett och samma ställe, så att du alltid har en samlad bild av din privatekonomi. Med Utgiftskollen ser du direkt var pengarna tagit vägen. Dina utgifter sorteras automatiskt i tydliga kategorier och du aktiverar Utgiftskollen direkt i mobilbanken.

Under Ekonomisk översikt kan du även se dina kortköp, köp- och kreditgräns, utnyttjad kredit och tillgängligt belopp.

Tips! Här kan du även föra över pengar mellan dina egna konton genom att dra och släppa med fingret. Smidigt och enkelt!

Smidiga betalningar och överföringar

Sköt räkningar och överföringar på dina villkor i mobilbanken. Betala med den smidiga skannern och ändra eller ta bort en betalning när du vill. E-fakturorna har alla uppgifter ifyllda i förväg. Du behöver bara godkänna betalningen.

Du har samma mottagarlista som i Internetbanken och nu kan du även ställa in ett förvalt konto för dina betalningar och överföringar.

Du kan även anmäla och arkivera e-fakturor och skanna räkningar med QR-koder.

Låna och räkna

Under Låna och räkna kan du ta del av valutakurser och kolla in aktuella räntor. Du kan även räkna på bolån och se din beräknade månadskostnad.

Du kan även skicka in en intresseanmälan för PrivatlånDirekt på belopp mellan 30 000 och 350 000 kr. Efter din anmälan ringer vi dig och går igenom detaljerna. Vi tar ingen kreditupplysning innan vi har pratat med dig.

Spara och placera

I Spara och placera får du en bra översikt över dina innehav och kan handla med värdepapper, fonder och inom Investeringssparkonton (ISK). Du kan även se innehaven på kapitalförsäkringar och enkelt spontanspara utan att logga in.

Tips! Teckna aktuella placeringserbjudanden som aktieemissioner, premieobligationer, SPAX och Bevis.

Dessutom kan du ta del av analyser, nyheter och rekommendationer i vår webb-tv-kanal Swedbank Direkt.

Bättre koll med Utgiftskollen

Utgiftskollen i mobilbanken visar dina löpande inkomster och utgifter. Du ser direkt var du lägger mest pengar. Varje utgift är märkt med en ikon för sin kategori. Sedan kan du se hur mycket du spenderar på t.ex. nöjen en viss månad, jämföra med ditt eget genomsnitt och direkt se skillnaden i tydliga diagram om du ökar eller minskar dina utgifter.

Utgiftskollen behöver aktiveras för att fungera och det är enkelt att lägga till konton och kort. Ju mer du använder Utgiftskollens funktioner desto mer får du ut av den.

Läs mer om Utgiftskollen

Andra smarta funktioner

Mobilbanken har fler fördelar! I appen kan du snabbt och enkelt ladda ditt eller någon annans kontantkort för mobil eller bredband. Om du behöver kontakta oss finns all information om öppettider, adresser och telefonnummer här. Aktivera push-notiser för att hålla dig uppdaterad, som vid avvisad betalning, ny e-faktura och aktieanalysbevakningar.

Och det slutar inte där. Längre ner på sidan hittar du ännu fler smarta funktioner och kan läsa om hur du använder dem.

Pris

Grundpriset för Mobilbanken är 0 kr. Pris för tillvalstjänster tillkommer.

Så använder du appen

Mobilbanken för iPhone och Android har flera smarta funktioner som gör det enkelt att sköta dina ärenden i mobilen. Här kan du läsa mer om hur de fungerar.

 • Inställningar

 • Ekonomisk översikt

 • Utgiftskollen

 • Betala och överföra

 • Spara och placera

 • Låna och räkna

De vanligaste frågorna

 1. 1

  Vem kan använda appen?

  Du behöver vara privatperson och ha fyllt 18 år för att använda appen. För att kunna betala räkningar och göra överföringar till andras konton i appen behöver du ha tjänsten internetbetalning.

 2. 2

  Kan jag öppna Investeringssparkonton i appen?

  Ja, du kan öppna Investeringssparkonton i appen. Klicka på Spara & Placera. Längst ner finns en knapp "Öppna nytt sparande". Där hittar du ISK och kan öppna det.

 3. 3

  Vad gör jag om min dosa skulle spärras/blockeras?

  Om tre felaktiga koder matas in i dosan, spärras/blockeras din dosa av säkerhetsskäl. Texten BLOCKERAD visas och viktigt att du inte försöker trycka på dosans knappar. Dosan kan då bli totalblockerad vilket betyder att den inte kan användas mer, utan måste bytas ut. För att spärrhäva dosan kontaktar du telefonbanken på 0771-22 11 22 eller besöker ett bankkontor.

 4. 4

  Är appen säker?

  För att komma åt dina konton i appen behöver du identifiera dig, precis som du gör på bankkontoret. Det gör du när du loggar in med personlig kod, Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. Du är alltid inloggad med en krypterad anslutning när du loggat in med personlig kod, Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. Våra säkerhetslösningar består av utvalda delar som skapar det skydd du som kund behöver för att säkert kunna utföra dina bankärenden i mobilen. Vi följer kontinuerligt med i utvecklingen av säkerhetslösningar och utsätter regelbundet våra system för omfattande tester.

 5. 5

  Hur fungerar OCR-skannern?

  När du betalar räkningar trycker du på kameraikonen. Sen skannar du in OCR-numret, belopp och bankgiro- eller plusgironumret genom att sikta med kameran. Din telefonkamera måste ha autofokus för att OCR-skanner ska vara tillgänglig och fungera i appen.

 6. 6

  Hur beställer jag Mobilt BankID?

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp i App Store, Google Play eller Windows Store
  2. Beställ Mobilt BankID i mobilbanken (under Inställningar eller Betala & överföra, internetbanken eller på bankkontoret
  3. Skapa en säkerhetskod som du använder sen när du använder Mobilt BankID

Behöver du hjälp att komma igång?
Ring oss på 0771-97 75 12

Öppet alla dagar 07-23, med undantag för storhelger.

Vi har fler appar

Det finns flera vägar till en enklare kontakt med banken.
Här är olika appar och tjänster som kan göra din vardag enklare.

Mobilbanken iPad

Mobilbanken iPad

ung

Mobilbanken ung

Mobilbanken företag

Mobilbanken företag

Bank-id

Mobilt BankID

Stäng Skriv ut