Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Kort på resan

Att använda kort när du betalar eller behöver ta ut kontanter i utlandet är enkelt och bekvämt. Du slipper gå vägen förbi ett växlingskontor och kan betala direkt i butiken eller ta ut pengar i närmaste automat. Här har vi samlat flera bra tips både inför och under din resa.

Ansök direkt

Du kan ansöka om våra kort här på vår webbplats.

Läs mer om våra kort och ansök

Via internetbanken

Om du är ansluten till internetbanken ansöker du enkelt när du är inloggad med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa.

Till internetbanken

Ring oss

Ring oss så hjälper vi dig.
Ring 0771-22 11 22.

Saknar du kod skaffar dui det i internetbanken eller på ett kontor.

Kundcenter privat

Stäng
 
Adults and children playing football

4 tips inför och under din resa

Bank card

Ett extra kort ger extra trygghet

Det finns aldrig garantier för att allt ska funka överallt och när som helst. Vi rekommenderar att du alltid tar med fler än ett kort som back-up.
Fördelen med ett betal- och kreditkort Mastercard är bland annat att du kan få alla semester- eller reseutlägg specificerade på en räkning. 
Med betal- och kreditkort Mastercard får du dessutom tillgång till en räntefri kredit på upp till 55 dagar, vilket kan vara bra vid oväntade utgifter.

Euro

Betala i landets lokala valuta

Ibland får du välja om du vill betala med ditt kort i svenska kronor (SEK) eller i landets lokala valuta. Vår rekommendation är att du väljer att betala i landets valuta, eftersom det i regel blir billigare för dig.

Plane

Kompletterande kortförsäkring

Genom att betala resan med kortet får du en kompletterande kortförsäkring. Den ger en extra trygghet när du ska ut och resa. I kompletterande kortförsäkringen ingår bland annat ett automatiskt avbeställningsskydd för resor i hela världen.

Euro

Växla inte bort din semesterkassa

Du tjänar inte på att växla pengar innan avresa, det är snarare tvärtom på grund av de växlingsavgifter som växlingskontoren lägger på. Om du vill komma så billigt undan som möjligt ska du alltid betala med ditt kort.

Krånglar kortet på resan?

Ring Kortservice utland +46 8 411 10 20

Kortservice utland hjälper dig att spärra kortet om du förlorar det utomlands. Om du har problem att använda ditt kort får du hjälp att utreda problemet och får tips och råd. Du kan även få hjälp med nödkontanter eller få ett ersättningskort skickat med kurir. Kortservice utland är alltid öppet.

Förlorar du ditt kort i Sverige ringer du +46 8 411 10 11 för att spärra det.

Tips!

Spara spärrnumret!

Spara spärrnumret i din mobil så har du det alltid tillhands!

Kortet är en värdehandling!

Tänk på att hantera ditt kort som en värdehandling och att skydda din kod  – vid resor kan stöldrisken ibland vara högre.

Stäng Skriv ut