Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Nyhetsbrev Nyckelkund

September 2023

Kvinna med gul t-shirt och lockigt hår står i dörren till en sommarstuga

Bli mer svårlurad

Få kunskap om hur bedragare går tillväga och hur du, och dina närstående, kan skydda er mot bedrägerier. 

Dad looking at a laptop together with his kids

Tips för att få ihop vardagsekonomin

Med lite planering kan du komma långt på en liten budget. Se över dina utgifter på ett enkelt sätt med hjälp av utgiftskollen som du hittar i appen. Tips på hur du kan handla smart och mycket mer hittar du här nedan.

Shopping in a second hand store

Slipp huvudvärk vid oväntade utgifter

När marginalerna redan är små är det extra ovälkommet med en krånglande diskmaskin eller trasig värmepanna. Har du ett par månadslöner i buffert löser du oväntade kostnader utan att tvingas till krediter eller lån.

Kan du få bättre bolåneränta om du flyttar lånet till oss?

Räntorna fortsätter att stiga och med det kostnaderna för bolån. Du kan alltid se om du kan få bättre ränta genom att flytta ditt bolån till oss. Räntan du får är alltid personlig. Se räkneexempel och effektiv ränta längre ner på sidan.

Skaffa koll på din omvärld

Kolla in våra webbinarier där du möter våra specialister som ger dig inspiration och kunskap inom sitt område. Du kan också ställa frågor till experterna via en chatt.

Two men with a laptop paying for their coffee in a café

Slipp betala onödiga försäkringar när du handlar med ditt kort

Visste du att det ingår köpförsäkringar när du betalar för en vara med betal- och kreditkort Mastercard? Och när du köper resor med kortet får du kompletterande reseförsäkring. Som Nyckelkund betalar du dessutom ingen årsavgift för kortet (ordinarie årsavgift är 195 kronor).

Trygg-Hansa är försäkringsgivare och Entercard är försäkringstagare och gruppföreträdare för köpförsäkringen och den kompletterande reseförsäkringen. Du hittar försäkringsvillkoren på sidan nedan.

Räkneexempel och effektiv ränta för bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,69 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-06-27), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,84 % (ej Nyckelkund 5,85 %).
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 408 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 424 871 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.