Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Hållbart sparande

För dig som vill spara och samtidigt bidra till en hållbar framtid finns flera alternativ.

Händer på händer

När du väljer ansvarsfulla och hållbara placeringar kan du göra skillnad. Vi erbjuder flera olika sätt att spara hållbart. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt.

Välj hur du vill spara

  • Spara hållbart i fonder

  • Spara med hjärtat

  • Spara i hållbara SPAX

Lär dig mer

Lär dig mer

Ansvarsfulla fonder  och hållbarhetsfonder
  • I ansvarsfulla fonder påverkar vi företagen att ta ansvar för både människor och miljö. Företag som inte vill förändra sig eller som har koppling till vissa varor, exempelvis kärnvapen, väljs bort.
  • I hållbarhetsfonder ställer vi ytterligare krav på miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning och väljer aktivt in företag som uppfyller både hållbarhets- och lönsamhetskrav.
Hållbar SPAX
  • Vår hållbara SPAX är kopplad till företag som tar ansvar för både människor och miljö. Företag involverade i vapenindustri och tobak samt företag som inte uppfyller krav på mänskliga rättigheter väljs bort.


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser finns på swedbank.se.

Stäng Skriv ut