Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Lokala engagemang

Young adults charging an electric car after soccer practice

Runt om i landet har vi lokala sponsringsengagemang, här kan du läsa om några av dem. Vill du veta mer om vad vi valt att engageras oss i just där du bor, kontakta gärna ditt närmaste lokala kontor.

Glädjeruset

Under flera år i rad har Swedbank stöttat Glädjeruset, ett lopp där alla kan delta utifrån sina villkor och där gemenskap är viktigare än resultat och sluttider. Loppet samlar in pengar till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Hero of the talk

Sedan start har Swedbank varit med och stöttat föreningen Hero of the talk som arbetar för att motverka mobbing och utanförskap. Via interaktiva filmer, teater och spännande uppdrag ger de barn kunskap om mobbningens roller, förfarande och konsekvenser. De ger barnen mod att bli en HERO- att våga agera för att rädda både den som blir utsatt, men även den som utsätter andra för mobbing. 

Halmstad bollklubb

Vi är stolt sponsor till Halmstad bollklubb och deras initiativ Fotboll för alla som erbjuder fotboll för personer från 6 år med funktionsnedsättning. Föreningen har ett av Sveriges bästa parafotbollslag, och har varit i SM-final ett flertal gånger. Minst en gång per år besöker Swedbank i Halmstad föreningen och spelar fotboll tillsammans. En aktivitet som är mycket uppskattad av alla.

Västerås IK

Västerås IK är Sveriges största ishockeyförening sett till antalet aktiva barn & ungdomar. Tillsammans med Sparbanksstiftelsen Nya, är vi med och bidrar till att föreningen kan fortsätta att utveckla initiativet Ett Gulsvart Hjärta. Målsättningen med Ett Gulsvart Hjärta är att fostra ishockeyspelare som känner ansvar och är föredömen på isen och i samhället. Sedan 2019 har Västerås IK, via initiativ från Swedbank, valt att samarbeta med Stiftelsen Friends för att arbeta förebyggande mot mobbing och annan oönskad särbehandling.

Gottne IF

Tillsammans med Sparbanksstiftelsen Norrland, är vi huvudsponsor till Gottne IF:s samhällsengagemang. Gottne IF har ett imponerande sätt att verka för att fler barn och ungdomar kommer ut i rörelse . De erbjuder barn och ungdomar i Örnsköldsvik med omnejd kostnadsfria aktiviteter som exempelvis Nattfotboll varje fredag, Sommarlovskul och Höstfotboll samt Gottne Integration- ett projekt med målsättningen att motverka utanförskap och främja integration.

Rapatac

Tillsammans med Sparbanksstiftelsen Nya, Fastighetsbyrån Gävle och Fastighetsbyrån Sandviken är vi med och bidrar till Rapatacs verksamhet.  Genom att erbjuda hjälp med skolarbete och möjlighet till stimulerande fritidssysselsättningar ger Rapatac barn och ungdomar goda förutsättningar till en trygg och meningsfull uppväxt. Rapatac erbjuder aktiviteter som media, musik- och filmproduktion, foto och tryck, kultur, dans och konst, teknologi, kemi, mekanik och elektronik, sociala aktiviteter, idrott och friluftsliv.

GöteborgsOperan

Swedbank är huvudsponsor för barn och unga på GöteborgsOperan och bjuder till exempel skolklasser på kulturupplevelser inom musik och dans. Med operan är vi med och skapar en hållbar förändring där barn och unga finner och ser sitt sammanhang genom konst och musik. När alla får vara med utvecklas konsten.

IFK Norrköping

Vi stöttar IFK Norrköpings dagläger för barn och ungdomar 8-14 år, ”Swedbanks Sommarbollen”. Som hos många andra föreningar föreläser vi om Ung Ekonomi för klubbens juniorer. Vi ger också möjlighet för UF-företag att sälja sina produkter och tjänster i vår monter under en match.