Hoppa till textinnehållet

Ekonomiska museet

Two women in the city looking at a mobile phone.

Vi är huvudsponsor till Ekonomiska museet som är en plats för ekonomiskt lärande. Genom utställningar, föreläsningar och andra aktiviteter lyfter museet fram föremål ur de fantastiska samlingarna och ekonomiska teman – på museet och digitalt.

Om museet

Ekonomi och pengar angår oss alla. Ekonomiska museet är en plats för ekonomiskt lärande för alla som är nyfikna på ekonomins roll historiskt och i dag.

I museets samlingar finns mynt, sedlar, medaljer och andra föremål som kan berätta om ekonomi och handel, om historia och kultur. Här finns bland annat världens första mynt, de första banksedlarna och de tunga plåtmynten som är världens största mynt.

Ekonomiska museets första utställning heter Hyperinflation – ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar.

Tillsammans erbjuder vi ett skolprogram

Vi vet att kunskap om ekonomi innebär skillnader för hela livet. Med koll på pengar kan man påverka både sin framtid och sina drömmar. Därför delar vi tillsammans med Ekonomiska museet med oss av det vi kan, både genom att dra lärdom av historien – men också genom att blicka framåt.

Boka vårt skolprogram

Skolprogrammet hålls digitalt och är en kombination av vår föreläsning Din ekonomi, din framtid och Ekonomiska museets visning av utställningen Hyperinflation. Vi vänder oss till högstadie- och gymnasieklasser.

Youths waiting at bus stop in wintertime.

Tack till Sparbanksakademin