Hoppa till textinnehållet

Arv och arvskifte - dela upp arv mellan dödsbodelägare

Oakleaves 0252.

För att det ska vara tryggt och enkelt för dig så hanteras arvskiften av en specialistgrupp hos oss. Vi hjälper dig dela upp arv. Detta gäller oavsett om du är privatperson eller boutredningsman som utsetts av tingsrätten att förvalta dödsboet. 

Vi hanterar arvskiften för privatpersoner som är kund hos Swedbank. För snabbast handläggning skickar du bara in de handlingar som beskrivs under checklistorna nedan till vår adress:

Swedbank Arvskifte
FE 930
107 77 Stockholm

Behöver du hjälp med hur du fyller i blanketterna, ring 08-58 59 82 34 eller besök ett bankkontor.

Vänligen observera att vi via detta nummer inte kan svara på juridiska frågor eller ge ekonomisk rådgivning.

Inkomna ärenden hanteras i tur och ordning.
Har dödsboet fonder eller värdepapper som behöver säljas omgående kan du även besöka kontor för att lägga säljordern direkt.  

Information för dig som arbetar på jurist-, advokat-, eller begravningsbyrå
 

Arvskifte - olika typer av checklistor

Flera dödsbodelägare

Arvskiften med flera arvingar/dödsbodelägare som förvaltar dödsboet själva

Ensam dödsbodelägare

När hela arvet ska skiftas till en (1) person

Boutredningsman

Arvskiften där dödsboet förvaltas av en boutredningsman.

Vad händer när du skickat in handlingarna?

  • När ärendet påbörjats får den dödsbodelägare som undertecknat fördelningsblanketten en sms-bekräftelse på att handlingarna mottagits och att ärendet kommer att hanteras inom kort.
  • Om det finns otydligheter i det som du har skickat in eller om dina handlingar av någon anledning behöver kompletteras kommer en av våra specialister att kontakta dig.
  • När arvet är skiftat skickar vi ett bekräftelsebrev att uppdraget är utfört till den som företräder dödsbodelägarna i samband med skiftet.

Har du frågor om ditt ärende är du välkommen att ringa oss på telefonnummer: 08-58 59 82 34 mellan 13-16. (Vänligen observera att vi via detta nummer inte kan svara på juridiska frågor eller ge ekonomisk rådgivning.)