Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Skolbollen

Two kids walking to soccer practice

Vi är stolt sponsor till Skolbollen – ett aktivitetsprogram för rörelseglädje i skolan framtaget av Svenska Fotbollförbundet. Skolbollen ger elever möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva. På sikt är syftet att eleverna ska må bättre, lyckas bättre i skolan och leva aktivare liv.

Om Skolbollen

Vi har sedan 1982 varit partner till Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och utöver vårt övriga engagemang riktat mot barn och ungdomar tillsammans med dem har vi nu blivit partner till satsningen Skolbollen.

Skolbollen är ett aktivitetsprogram för rörelseglädje i skolan där fotboll används som ett verktyg. Programmet är framtaget av Svenska Fotbollförbundet. Det är en del av Riksidrottsförbundets projekt ”Rörelsesatsning i skolan” och genomförs i samverkan med Skolidrottsförbundet.

Alla Sveriges skolor bjuds in att gratis ta del av och medverka i Skolbollen. Aktivitetsprogrammet ger eleverna möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva. På sikt är syftet att eleverna ska må bättre, lyckas bättre i skolan och leva aktivare liv.

Det här ingår i Skolbollen

När en skola har registrerat sig via SvFF:s hemsida (aktiva.svenskfotboll.se), får de tillgång till följande:

  • Över 100 övningar för raster och lektioner
  • Startkit med bollar, västar, koner
  • Kom igång-folder
  • Utbildning och diplomering
  • Fri support hela perioden
  • Ung ekonomi-föreläsningar i samarbete med Swedbank
  • Rekommendationer från Friends kring inkluderande ledarskap och en bra rastmiljö 

Vill du anmäla din skola till Skolbollen, läs mer på länken ovan och tipsa gärna din lärare om att anmäla skolan.

Ung ekonomi

Vill du att vi ska komma till din skola och föreläsa om Ung ekonomi?

Vårt samarbete med SvFF

Vårt samarbete med Svenska Fotbollförbundet sträcker sig tillbaka till 1980-talet. Vi är Nationell partner och SvFFs officiella bank. För oss handlar engagemanget i SvFF om mer än bara resultat på fotbollsplanen. För oss är fotboll integration, entreprenörskap, inkludering, hälsa, jobb och jämställdhet.