Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Vi stödjer svensk fotboll

På Swedbank har vi alltid brunnit för att bygga ett hållbart samhälle. Oavsett om det gäller att hjälpa bönder att bygga upp jordbruket eller hjälpa kommuner att bygga skolor. Vi tror på gräsrötternas kraft – var de än växer.

Two kids walking to soccer practice

Vi kommer alltid vara med i matchen – för ett starkare samhälle

Vi tror att barn och unga som lär sig att samarbeta och vara lagspelare skapar förutsättningar för starkare samhällen; där vi tar hänsyn till varandra och löser utmaningar som ett lag. Barn som växer upp i en trygg miljö blir trygga medborgare. Trygga medborgare skapar socialt och ekonomiskt hållbara samhällen. Uppväxt och tillväxt: det hänger ihop.

För att vara med och bidra till mer aktivitet och gemenskap för barn och unga har vi sedan 1982 varit en stolt sponsor till Svenska Fotbollförbundet. Vi sponsrar också skolbollen, ett aktivitetsprogram för rörelseglädje i skolan, och Fotbollsskolan Lira Blågult, en av Sveriges största fotbollsskolor för barn och ungdomar.

Nu fortsätter vi att skapa förutsättningar för spelare i landet att skapa nya fotbollsminnen. På landsbygd och i storstad. I innerstad och förort. På knatte- och seniornivå. Genom att aktivt sponsra svensk fotboll och visa att vi är med i matchen kan vi tillsammans skapa resultat som kommer att göra skillnad i samhället, långt efter 90 spelade minuter. 

Ung ekonomi – föreläsningar för barn och unga om privatekonomi

Swedbank har ett initiativ som heter Ung ekonomi. Det vänder sig till barn och unga i grundskolan och gymnasiet för att inspirera dem att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Vi erbjuder föreläsningar för skolklasser, föreningar och på andra platser där barn och unga finns.

Svenska Fotbollförbundet

Vi är sedan början på 80-talet nationell partner och officiell bank åt Svenska Fotbollförbundet. För oss handlar fotboll om så mycket mer än resultat. För oss är fotboll integration, entreprenörskap, inkludering, hälsa, jobb och jämställdhet.

Fotbollsskolan Lira Blågult

Vi är stolta sponsorer till Fotbollsskolan Lira Blågult. Fotbollsskolan är en av Sveriges största fotbollsskolor för barn och ungdomar och arrangeras av lokala föreningar runt om i landet. Den gör det möjligt för barn i en trygg miljö få prova på fotboll utan krav. Tillsammans med Stiftelsen Friends har vi tagit fram ett inspirerande material med tips och övningar till ungdomsledarna på Fotbollsskolan.

Skolbollen

Vi är stolt sponsor till Skolbollen, ett aktivitetsprogram för rörelseglädje i skolan framtaget av Svenska Fotbollförbundet. Skolbollen ger elever möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva. På sikt är syftet att eleverna ska må bättre, lyckas bättre i skolan och leva aktivare liv.

Friends Arena

Vi är huvudsponsor till Friends Arena. 2012 lät vi döpa Sveriges nybyggda nationalarena till just Friends Arena. Arenan ska vara en fysisk manifestation mot mobbning och en symbol för det självklara - att inget barn ska behöva vara utsatt för mobbning eller diskriminering. Friends Arena är en av Europas mest moderna och miljövänliga arenor för idrott, kultur och näringsliv.