Skip to content

Vi stödjer svensk fotboll

Vi kommer alltid vara med i matchen - för ett starkare samhälle

Two kids walking to soccer (football) practice

På Swedbank har vi alltid brunnit för att bygga ett hållbart samhälle. Oavsett om det gäller att hjälpa bönder att bygga upp jordbruket eller hjälpa kommuner att bygga skolor. Vi tror på gräsrötternas kraft – var de än växer. Vi tror att barn och unga som lär sig att samarbeta och vara lagspelare skapar förutsättningar för starkare samhällen; där vi tar hänsyn till varandra och löser utmaningar som ett lag. Barn som växer upp i en trygg miljö blir trygga medborgare. Trygga medborgare skapar socialt och ekonomiskt hållbara samhällen. Uppväxt och tillväxt: det hänger ihop.

För att vara med och bidra till mer aktivitet och gemenskap för barn och unga har vi sedan 1982 varit en stolt sponsor till Svenska Fotbollförbundet. Vi sponsrar också skolbollen, ett aktivitetsprogram för rörelseglädje i skolan, och Fotbollsskolan Lira Blågult, en av Sveriges största fotbollsskolor för barn och ungdomar.

Nu fortsätter vi att skapa förutsättningar för spelare i landet att skapa nya fotbollsminnen. På landsbygd och i storstad. I innerstad och förort. På knatte- och seniornivå. Genom att aktivt sponsra svensk fotboll och visa att vi är med i matchen kan vi tillsammans skapa resultat som kommer att göra skillnad i samhället, långt efter 90 spelade minuter. 

Ung ekonomi - föreläsningar för barn och unga om privatekonomi

Swedbank har ett initiativ som heter Ung ekonomi. Det vänder sig till barn och unga i grundskolan och gymnasiet för att inspirera dem att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Vi erbjuder föreläsningar för skolklasser, föreningar och på andra platser där barn och unga finns.

För att belysa detta åkte vi till Friends Arena och pratade ekonomi med några av våra landslagsspelare. Se filmen här: