Hoppa till textinnehållet

Fotbollsskolan Lira Blågult

Vi är stolt sponsor till Fotbollsskolan Lira Blågult.

Om Fotbollsskolan

Vi är sedan länge en partner till Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och sedan 2021 är vi också stolt sponsor till Fotbollsskolan Lira Blågult. Fotbollsskolan är en av Sveriges största fotbollsskolor för barn och ungdomar och arrangeras av lokala föreningar runt om i landet.

Lokala föreningar som arrangerar Fotbollsskolan får hjälp av SvFF med att göra Fotbollsskolan så rolig och utvecklande som möjligt för barnen och skapa en trygg plats att få prova på fotboll utan krav. De får tillgång till inspirerande material med tips och övningar. Fotbollsskolan är också ett utmärkt tillfälle för ungdomar att prova på att vara ledare.

Fotbollsskolans syfte är:

  • Att barn som inte spelar fotboll ska prova på sporten och vilja fortsätta
  • Att barn som spelar fotboll ska få en rolig aktivitet och ökad motivation
  • Att ungdomar ska få möjligheten att prova på att vara ledare.

Tillsammans för en schysst fotbollsskola - se filmen

Idrotten ska vara en trygg miljö för alla barn

Vi är sedan 2002 huvudpartner till Stiftelsen Friends. Varje år träffar Friends hundratals skolor, förskolor och idrottsföreningar i Sverige för att förebygga mobbning och utanförskap. De håller utbildningar, utvärderar olika arbetssätt, ger råd och handledning. Tillsammans med Friends har vi tagit fram ett inspirerande material, unikt för Fotbollsskolan Lira Blågult. Syftet är att stärka ledare och ungdomsledare i hur man främjar en trygg miljö för alla barn som deltar i lokala fotbollsskolor. Du hittar en länk för att ladda ner materialet här intill.

Vi kommer även att erbjuda utbildningar i Ung ekonomi till ungdomar i lokala föreningar under årets fotbollsskolor. Vår utbildning riktar sig till högstadie- och gymnasieelever och syftar till att inspirera dem att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad.