Hoppa till textinnehållet

16 år som vänner

Kids taking group selfie on terrace

Vi är huvudsponsor till Friends och på så vis en viktig del i deras arbete för att stoppa mobbning. Varje dag mobbas elever i Sverige och varje dag arbetar Friends för att förändra genom att utbilda och stödja skolor och idrottsföreningar i hela landet.

Kunskap till fler

När vi inledde samarbetet med Friends 2002 hade de omkring 15 anställda – idag har man vuxit till 45 anställda på fyra kontor runtom i landet. Vi på Swedbank fortsätter att vara Friends vänner och ger därmed ännu fler barn, unga och vuxna möjligheten att ta del av Friends kunskap, erfarenhet och engagemang.

Logotyp: Friends

Mobbningens kostnader

Swedbank och Friends har tagit fram ett verktyg som visar hur mycket mobbningen kostar i din skola.

Friends – Mobbningens kostnader

Hjälp i kampen mot mobbning

Varje år utsätts 60 000 barn för mobbning. Det är barn som vaknar upp med ångest inför att gå till skolan, som får sin barndom förstörd. Men det går att skapa förändring och för att lyckas behöver Friends din hjälp. Ditt stöd gör skillnad.

Frågor om mobbning

Vad är mobbning? Det finns ett flertal definitioner på mobbning, som är en systematisk kränkning. Det betyder inte att man måste bli illa behandlad åtskilliga gånger för att det ska räknas. En gång är en gång för mycket!

Friends i skolan

Friends hjälper förskolor och skolor att själva bygga upp ett aktivt och medvetet arbete mot mobbning. Genom att förmedla kunskap och praktiska redskap blir de som arbetar med barn och unga bättre rustade i sitt arbete för en trygg skola. Friends kartlägger problem och hittar fungerande arbetssätt och strukturer. Friends vill ha en trygg skola för alla.

Friends inom idrotten

För att skapa ett tryggt idrottsklimat utan utrymme för kränkningar krävs en genomtänkt organisering i föreningen. Friends utbildningar ger verktyg i detta arbete och riktar sig till föreningsansvariga, ledare, föräldrar och idrottande barn och unga. Det är alltid föreningens behov som styr utbildningsupplägget. Friends vill ha en trygg idrott för alla.

Om Friends

Fakta

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Genom fyra regionkontor finns Friends representerade i hela landet. Friends har ett 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Vision

Ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

Uppdrag

Att stoppa all mobbning i svenska skolor och idrottsföreningar. Det sker långsiktigt genom utbildning, rådgivning och uppföljning. Dessutom bedriver Friends opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang.

Friends huvudkontor

08-545 519 90

Friends regionkontor

Region Nord (Umeå):
090-343 57 97

Region Mitt (Stockholm):
08-545 519 90

Region Väst (Göteborg):
031-724 42 42

Region Syd (Malmö):
040-30 48 00