Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Företagande

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på ditt företag och entreprenörskap. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Få tips om hur du kan skapa dig en bättre framtid!

ska du som är företagare hålla koll juridiken

Ett skriftliga avtal fyller flera viktiga syften. Det innebär en trygghet, minskar risken för tvister och fungerar som en manual för samarbetet.
Vi har listat det viktigaste att ha koll på i olika situationer.

 
Two business people looking at a mobile in office library.

gör du när kunden inte betalar

Händer det att dina kunder inte betalar? Uteblivna betalningar kan få jobbiga konsekvenser, så se till att ha en plan i skrivbordslådan om det händer. Här får du hjälp på vägen.

Därför ska du med i a-kassan

För en dryg hundralapp i månaden får du en trygghetsförsäkring som kan ge dig upp till 910 kronor om dagen, om de skulle tappa din försörjning.

Small meeting.

Viktigt att tänka när du köper skog

Har du bestämt dig för att köpa skog och vet vad du ska ha den till? Då kan du börja ringa in var på kartan den bör ligga. För många är närhet och tillgänglighet viktigt. Andra äger skog på distans och tycker att det fungerar utmärkt.

Woman texting.

pitchar du rätt

Några ynka minuter – som kan förändra för både dig och din start up. Att pitcha kan vara både nervöst och roligt. Så hur ska man egentligen tänka?

Woman in workshop with two others looking at Post It's on a board.

Ta genvägen köp ett företag

Sugen på att växa? Varför inte ta genvägen via ett redan existerande bolag. Här är tipsen för dig som vill snabba på expansionen genom att köpa färdigt.

Young woman writing on blackboard.

Maximera lönsamheten i din skog

Skog är en spännande placering. Den är långsiktigt stabil, hyggligt lönsam och kan berika både kropp och själ. Skogen har dessutom den inspirerande egenskapen att du som ägare kan påverka både värdet och avkastning.

Tractor on a road.

förverkligar du din affärsidé

Att förverkliga sin idé och bygga bolag är inte bara en dans på rosor. Här är några av faserna som många bolag går igenom.

Smiling man holding solar panel in front of cabin.

Tänk det här när du skalar upp din verksamhet

Svårt, läskigt, roligt – och en fundamental förutsättning för att du ska kunna växa. Aurore Belfrage har sin bild klar kring att skala upp sin verksamhet. ”Måla upp ditt drömscenario när du borstar tänderna”.
 

Business meeting.