Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Företagande

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på ditt företag och entreprenörskap. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Få tips om hur du kan skapa dig en bättre framtid!

Hållbara företag kan också vara lönsamma företag

Att ha ett syfte utöver att tjäna pengar kan bli en lönsam affär. Enligt undersökningar* tenderar sådana bolag att ha både lojalare kunder och högre lönsamhet.

Barista making coffee in coffee shop.

förverkligar du din affärsidé

Att förverkliga sin idé och bygga bolag är inte bara en dans på rosor. Här är några av faserna som många bolag går igenom.

Smiling man holding solar panel in front of cabin.

Därför ska du med i a-kassan

För en dryg hundralapp i månaden får du en trygghetsförsäkring som kan ge dig upp till 910 kronor om dagen, om de skulle tappa din försörjning.

Small meeting.

Fler företagare riskerar att bli fattigpensionärer

Då var det bekräftat igen – många företagare sparar inte till sin pension. Både Swedbanks undersökning och studie från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) pekar åt samma håll.

Woman holding skis.

pitchar du rätt

Några ynka minuter – som kan förändra för både dig och din start up. Att pitcha kan vara både nervöst och roligt. Så hur ska man egentligen tänka?

Woman in workshop with two others looking at Post It's on a board.

Dessa idéer belönades i entreprenörstävling

Drönare för transport av medicin, en app som vill minska matsvinn och ett slags mobilt vattenreningsverk. Det är några av idéerna som prisades i Swedbank rivstart 2017.

People in an office, talking, standing together.

Maximera lönsamheten i din skog

Skog är en spännande placering. Den är långsiktigt stabil, hyggligt lönsam och kan berika både kropp och själ. Skogen har dessutom den inspirerande egenskapen att du som ägare kan påverka både värdet och avkastning.

Tractor on a road.

gör du när kunden inte betalar

Händer det att dina kunder inte betalar? Uteblivna betalningar kan få jobbiga konsekvenser, så se till att ha en plan i skrivbordslådan om det händer. Här får du hjälp på vägen.

Tänk det här när du skalar upp din verksamhet

Svårt, läskigt, roligt – och en fundamental förutsättning för att du ska kunna växa. Aurore Belfrage har sin bild klar kring att skala upp sin verksamhet. ”Måla upp ditt drömscenario när du borstar tänderna”.
 

Business meeting.