Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Sälja företag

Det finns olika skäl till att företaget ska säljas och det skapar olika situationer. Kanske är på grund av generationsskifte, att personal ska ta över eller att företaget ska avvecklas. Vi har tips på vad du behöver tänka på för olika situationer.

Working meeting in front of a computer

Viktigt att tänka på om du funderar på att sälja företag

Har det blivit dags att sälja företaget? Vi har tipsen för att förbereder ditt bolag – finansiellt, strukturellt och juridiskt – så att förutsättningarna för en försäljning blir de bästa tänkbara.

  • Tips inför generationsskiftet

    Det handlar om familj, pengar och kärlek – sprängkraften i ett generationsskifte är uppenbar. Men för de flesta går det alldeles utmärkt att ta sig över eventuella svårigheter. 

    Tips inför generationsskiftet
  • Att lämna ägandet i bolaget – så gör du

    Det finns olika skäl till varför man kan behöva eller vilja avveckla ett bolag. Avgörande för hur vägen dit ska se ut är vad som ska hända med bolaget: Ska det säljas? Är det ett generationsskifte på gång? Ska delägare eller personal ta över, eller ska företaget avvecklas? Här får du tips på några saker du behöver tänka på för respektive situation.

    Att lämna ägandet i bolaget – så gör du

Så håller du koll på juridiken

Ett skriftliga avtal fyller flera viktiga syften. Det innebär en trygghet, minskar risken för tvister och fungerar som en manual för samarbetet. Vi har listat det viktigaste att ha koll på i olika situationer.

Private Banking

För dig som vill ha hjälp med att placera och förvalta en förmögenhet på minst 5 miljoner. Du får en skräddarsydd lösning utifrån ditt, familjens eller företagets ekonomiska behov.